• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Afgestudeerden gaan liever beleggen dan werken

donderdag 28 september 2017, 09:00 - Gast Redacteur

Veel studenten vinden het moeilijk om een baan te vinden als ze zijn afgestudeerd. Sommigen hebben geluk dat ze bij hun stageadres terecht kunnen, maar anderen moeten op zoek gaan naar iets nieuws. Echter is dat niet zo eenvoudig, want veel bedrijven vragen vaak toch wel de nodige ervaring en wijzen starters af. Op deze manier wordt het voor afgestudeerden moeilijk om een carrière op te bouwen. Om zulke teleurstellingen te voorkomen gaan ze vaak op zoek naar alternatieven om wat geld in het laatje te krijgen. Eén manier waar ze dan vaak wel oren naar hebben is beleggen. Hoe gaat het beleggen met geld in zijn werk?

Nog niet zo eenvoudig

Beleggen klinkt heel aannemelijk om rijk te worden in korte tijd, maar toch moeten afgestudeerden het niet onderschatten. Het is namelijk niet zo eenvoudig als men denkt. En daarnaast is het ook niet goed om helemaal geen werk te hebben, want beleggingen kunnen ook verkeerd uitpakken. Daarom is het goed dat ze zich eerst verdiepen in de stof en weten op welke ze broker moeten inzetten. Daarbij is het goed startende belegger eerst te oefenen voordat men met echt geld gaat werken. Het is hoe dan ook verstandig om het eerst met geld te proberen dat gemist kan worden. Sommigen sluiten er een lening voor af, terwijl dat onnodig geld verspillen is. Ga dus als starter nooit zomaar blind een belegging aan en doet ook niet als alternatief om snel rijk te worden.

Geld verdienen in korte tijd

Als men zich eenmaal heeft verdiept in de materie, dan is het raadzaam om eerst op safe te spelen. Er zijn altijd partijen waar men blindelings in kan beleggen en daar de nodige winst uit kan halen. Eén daarvan is bijvoorbeeld Plus500. Vaak is het bij zulke brokers mogelijk om eerst te oefenen met een demoaccount. Wanneer men het onder de knie, is het mogelijk om het met echt geld te proberen. Raadzaam is wel om als afgestudeerde niet direct met beleggen te beginnen, maar daarnaast ook een baan te hebben. Dan kan iemand rustig oefenen en mocht het goed gaan en de nodige centen binnenstromen, kan men altijd nog besluiten om het over een andere boeg te gooien.