Doordat uw salaris nog niet van een dermate hoog niveau is, moet u ervoor zorgen dat het op financieel maandelijks toch weer klopt. Dit kunt u doen door meer te gaan werken, maar ook het besparen op de maandelijkse kosten kan ervoor zorgen dat u financiële tegenslagen voorkomt.

">
  • 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Besparen op maandelijkse kosten als starter

donderdag 30 maart 2017, 11:19 - Gast Redacteur

Voor veel starters op de woningmarkt is het lastig om maandelijks rond te komen. Doordat uw salaris nog niet van een dermate hoog niveau is, moet u ervoor zorgen dat het op financieel maandelijks toch weer klopt. Dit kunt u doen door meer te gaan werken, maar ook het besparen op de maandelijkse kosten kan ervoor zorgen dat u financiële tegenslagen voorkomt.

Energie is een dure kostenpost

In veel woningen is de energierekening vaak de hoogste die er elke maand op de mat ligt. Veel mensen zijn daarom ook op zoek naar energie aanbieders, maar de zoektocht hiernaar is in veel gevallen nogal lastig gebleken. Wanneer u een dergelijke zoektocht gaat beginnen is het verstandig om eerst contact op te nemen met uw huidige leverancier. Wellicht kunnen zij u een mooi aanbod doen.

Gaat u daadwerkelijk energie aanbieders met elkaar vergelijken? Staar dan niet blind op de prijzen, maar ook de voorwaarden en invulling van een contract moeten worden bekeken. De prijs zal voor veel mensen het belangrijkste zijn en dit is ook niet gek. Maar neem andere zaken ook mee in een dergelijke vergelijking.

Verstandig boodschappen inslaan

Veel mensen vinden het belangrijk dat zij goed eten en dit is geen gekke gedachtegang. Echter is het ook mogelijk om goed te eten tegen een lagere prijs. Koop bijvoorbeeld eten in grotere hoeveelheden in, maak dit, en vries het weer in. De prijs per maaltijd zal hierdoor naar beneden gaan en maandelijks zult u dit merken.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de A merken te laten voor wat het is en zo nu en dan een huismerk aan te schaffen. Bijvoorbeeld spaghetti of macaroni is ook prima te eten van een huismerk en veel mensen zullen het verschil niet eens merken. Het verschil is enkele euro’s en daarom raden wij u ook aan om geselecteerd boodschappen te doen.