• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Blondes do better

dinsdag 20 november 2012, 11:05 - Merely van der Drift

Iedereen droomt van een topbaan met een topsalaris. We zijn jaloers op de beroemde sterren die zoveel verdienen, dat ze van ellende niet weten waar ze het aan moeten uitgeven. Dat je later miljoenen gaat verdienen is niet altijd realistisch, maar er zijn wel factoren die meespelen met je salaris. Het management Team ( MT ) heeft 10 factoren op een rij gezet.

Sommige factoren zijn logisch, zoals de stand van de beurs of de mate van de slimheid. Toch zijn er ook een paar vreemde factoren.

1.    Vrouwelijke trekjes
Ben jij een vrouw en denk je dat je alles voor elkaar kunt krijgen door lief te doen? Dan kan je best gelijk hebben, alleen zal je salaris niet snel omhoog gaan. Uit onderzoek is namelijk gekomen, hoe liever je bent, hoe minder snel je opslag zal krijgen. Wanneer je je gedraagt als je mannelijke collega’s en niet over je heen laat lopen maakt je een betere indruk. Dit geldt ook voor mannen met vrouwelijke trekjes. Zij verdienen minder dan hun mannelijke collega’s.

2.    Blonde haren
Blondjes zijn dom, zo luid het gezegde. Op de werkvloer gaat dit niet op, want blonde vrouwen verdienen meer dan donkere vrouwen. Ze verdienen vaak tot 7 procent meer en zijn met rijkere mannen getrouwd. Blondes do better!

3.    Allochtoon
Je hoort een allochtoon weleens zeggen: Ja ik verdien minder/ Ik heb een slechtere baan, want ik ben een allochtoon. Ze kunnen ophouden met deze smoes, want uit onderzoek is gebleken dat allochtonen juist beter kunnen onderhandelen. Zij zijn namelijk minder snel tevreden met hun salaris en zullen dan ook minder snel opgeven.

4.    Naam
Zeiden we vorige week dat een naam helpt, hoe hoog je cijfer is. Ook helpt je naam bij de hoogte van je inkomen. Eindigt je naam met een “y” op het einde of heb je een Spaanse, Engelse of Italiaanse naam, dan kan je maar het beste gelijk naar het gemeentehuis rennen. Deze namen helpen niet bij het verhogen van je salaris. Franse namen doen het daarentegen juist heel goed en namen die eindigen op een “e” ook. Wanneer je een voorkomende naam het, ben je sneller populairder dan iemand met een niet voorkomende naam. Nu snap ik waarom ik zo weinig verdien.

5.    Lengte
Gemeen en discriminerend maar mannen die lang zijn verdienen meer dan de mannen met korte beentjes. 5 cm extra lengte levert evenveel salaris op als een jaar werkervaring.

Natuurlijk klopt dit niet allemaal, wees niet bang als je Randy heet, een Engelse naam die eindigt op een –y, maar 1,60 lang bent, tegen het homo aan zit en je donker haar hebt. Het gaat er ook natuurlijk om hoe je presteert op de werkvloer en hoeveel werkervaring je hebt. Maar het is wel leuk om te weten.

Bron: mt.nl