• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Dit kan je echt niet doen tijdens een sollicitatiegesprek

vrijdag 21 februari 2014, 16:17 - Sanne Hofman

Natuurlijk is iedereen best zenuwachtig voor een sollicitatie gesprek. De één is wat nuchterder dan de ander en zal het gesprek misschien eerder op zich af laten komen terwijl de ander zich weken van te voren voorbereid. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen manier. Toch zijn er dingen die je echt absoluut niet kan doen tijdens een sollicitatiegesprek!

Beginnersfouten worden altijd gemaakt. Dit is voor de recruiter vaak erg ongemakkelijk om te zien. Er staat natuurlijk wel een baan op het spel. Veel beginnersfouten kun je echter makkelijk vermijden.  Het lijkt voor de hand liggend maar toch komen deze fouten vaker voor dan je denkt. Wij zetten ze voor je op een rijtje:


-    Geen antwoord hebben op de vraag: Wat weet je al van ons?
     Zorg ervoor dat je van te voren informatie over het bedrijf opzoekt.
-    Gelijk beginnen over het salaris.
-    Geen nette kleren aan hebben en er onverzorgd uitzien.
-    Kauwgom kauwen.
-    Een kater hebben en/of naar drank ruiken.
-    Je telefoon opnemen of een berichtje sturen tijdens het gesprek.
-    Te laat komen.
-    Vloeken.
-    Je vorige werkgever of baan afkraken.
-    Ongevraagd commentaar geven of kritiek leveren.


Zorg er dus voor dat je deze fouten nooit maakt tijdens je sollicitatiegesprek! Je moet altijd blijven onthouden dat jij tijdens het gesprek de verkoper bent en de werkgever de klant. Zorg ervoor dat je jezelf kunt verkopen en interesse toont door je voor te bereiden. Laat zien dat je graag wilt samenwerken en dat je je best hebt gedaan.


Bron: intermediair