• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Dit werkt echt niet op je cv!

vrijdag 11 april 2014, 15:19 - Sanne Hofman

Het is de bedoeling dat je door middel van je cv laat zien wie je bent en wat je in huis hebt. Een cv is geen vast schema waar je je aan moet houden, je kunt juist je eigen gang gaan. Onderscheid je van de rest en laat je creativiteit en andere vaardigheden zien!

Wees origineel bij het maken van een cv. Denk een keer buiten de lijntjes. Zo onderscheid je je van de vele kandidaten. Er zijn ook dingen die echt niet werken op een cv. Wij zetten een paar cv-blunders voor je op een rijtje! Deze punten moet je eigenlijk direct van je cv verwijderen, die werken averechts.

-    Vertellen over je vreemde hobby’s. Die rare hobby’s en interesses die je hebt kun je maar beter voor jezelf houden. Vertel alleen wat je hobby’s zijn en waarin je geïnteresseerd bent als dat relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert.
-    Spreken in de derde persoon is ook een vaak voorkomende blunder op het cv. Het komt niet serieus en een beetje kinderachtig over.
-    Gebruik geen e-mail adres of andere gegevens van het bedrijf waar je momenteel werkt. Het komt heel wanhopig over en het laat zien dat je onder werktijd al op zoek bent naar iets anders.
-    Gebruik geen moeilijke en dure woorden als dit niet nodig is. Het lijkt net alsof je interessant probeert te doen terwijl je eigenlijk zelf niet eens weet wat je zegt.
-    Vertel niet over je bijbaantjes van 15 jaar geleden. Je nieuwe werkgever hoeft echt niet te weten dat jij op je 13e een krantenwijk hebt gelopen en op je 15e bij de Mac Donald hebt gewerkt. Vertel alleen over je ervaringen die echt relevant zijn voor de baan.
-    Vertel geen leugens op je cv. Uiteindelijk komt de waarheid altijd boven water. Je kunt nu alleen maar door de mand vallen en tegenvallen.


Bron: Intermediair