• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Een goede scriptie is het begin van de perfecte startersbaan

maandag 12 juni 2017, 14:41 - Lorenzo Schenk

Je hebt zo uitgekeken naar die ene droombaan en na je studie wil je meteen aan de slag.  Maar je bent waarschijnlijk niet de enige die solliciteert op die droombaan. Je scriptie kan je helpen om deze droombaan te krijgen. In dit artikel lees je hoe je je scriptie hiervoor slim in kunt zetten.

Je scriptie is je uithangbord

Op de interessante startersbanen reageren vaak tientallen, zo niet honderden, sollicitanten. Hoe trek je dan de aandacht van de recruiter? Met je scriptie! Door een scriptie te schrijven over een bepaald onderwerp laat jij zien dat je specialist bent in dat vakgebied. Zorg daarnaast dat je scriptie tiptop in orde is. Laat bijvoorbeeld je scriptie nakijken voor een extra hoger cijfer.

Op je cv vermeld je prominent je scriptieonderwerp en het cijfer dat je hebt gekregen. Wedden dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek!

Schrijf je scriptie bij het bedrijf waar je wilt werken

Een andere strategie is om je scriptie te schrijven bij het bedrijf waar je straks wilt gaan werken. Hebben ze geen stagevacatures op hun website staan? Stuur dan een open sollicitatie. Gemotiveerde stagiairs kunnen bedrijven altijd gebruiken.

Als het stagebedrijf onder de indruk is van je kwaliteiten wordt een stage vaak omgezet naar een vast dienstverband en ben je binnen.

Interview je toekomstige werkgever

Als je scriptieonderzoek gerelateerd is aan de werkzaamheden van je toekomstige werkgever, kun je het bedrijf mailen om te vragen of je ze voor je scriptie mag interviewen als expert. Als je bent afgestuurd stuur je het bedrijf je scriptie op en vraag je meteen of ze nog een baan voor je hebben. Aangezien je nu een goede ingang hebt is de kans groot dat ze je uitnodigen voor een gesprek.

 

Heel veel succes met de zoektocht naar de perfecte startersbaan!