• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Heb jij interesse in het voorkomen van inbraken?

dinsdag 28 november 2017, 13:57 - Gast Redacteur

Inbraken zijn aan de orde van de dag! Niet alleen in studentenhuizen, ook in bedrijfspanden en woningen. Als student kun je een bijdrage leveren aan het voorkomen van inbraken, door een bijbaan te nemen als, of een opleiding te volgen tot slotenmaker. In Nederland hoef je voor het werk als slotenmaker geen relevante opleiding te hebben gevolgd. Houd er echter rekening mee dat veel werkgevers je wel zullen vragen naar een diploma of relevante werkervaring op het gebied van sloten en inbraakbeveiliging. Mocht je een opleiding volgen die weinig te maken heeft met het beroep van een slotenmaker, maar wel willen helpen bij het voorkomen van inbraken? In dat geval kun je bij een winkel met inbraakpreventiecomponenten gaan werken om klanten te adviseren over de mogelijkheden die zij hebben. 

Opleiding tot slotenmaker volgen 

Er worden in Nederland geen specifieke opleidingen aangeboden voor het beroep slotenmaker. Wel kun je bij verschillende organisaties trainingen volgen om als slotenmaker aan de slag te mogen gaan. Deze trainingen worden vaak in de avond gegeven, zodat je ze goed kunt combineren met je huidige studie en bijbaan. Daarbij is er op internet veel informatie te vinden over het werken met sloten, het installeren van inbraakpreventiecomponenten, enzovoorts. Door een diploma te halen met het volgen van deze trainingen, kun je na je studie als slotenmaker aan de slag gaan. 

Een baan als slotenmaker vinden 

Is het je gelukt om een diploma of certificaat te behalen voor het vak van slotenmakers? In dat geval kun je direct solliciteren bij slotenmakerbedrijven bij jou in de buurt. Het spreekt voor zich dat de vraag naar slotenmakers in de grote steden aanzienlijk groter is dan in kleinere plaatsen. De kans dat je in de stad een vacature vindt voor een slotenmaker is zodoende ook groter. In welke grote stad wil jij inbraken voorkomen?