• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Hoe kunnen studenten sparen op hun telefoonabonnement?

maandag 18 september 2017, 14:09 - Gast Redacteur

Heel veel jongeren beschouwen de studententijd als beste periode in hun leven. Met name de vrijheid, het uitgaan en de omgang met anderen is voor velen een ware openbaring. Echter staan studenten er ook om bekend dat ze soms geldzorgen hebben. Ze geven teveel uit in de kroeg of hebben daarnaast gewoon weinig tijd om te werken. Dat baart misschien zorgen, maar dat hoort ook wel een beetje bij het studentenleven. In dat geval zoeken ze uit op welke gebieden ze zouden kunnen besparen. Eén daarvan is mobiele telefonie. Want hoewel veel studenten dagelijks op hun smartphone zitten, willen ze graag wel zo weinig mogelijk kosten maken. Hoe kunnen ze dat doen? 

Sim only kiezen

Eén manier om de telefoonkosten te drukken is door een ander abonnement te kiezen, bijvoorbeeld een sim only.  Sommigen hebben namelijk een telefoonabonnement waarbij ze een gratis smartphone krijgen. Dit klinkt allemaal heel florissant, maar op de langer termijn scheelt dit enorm veel geld. Met sim only wordt er enkel geld in rekening gebracht voor het abonnement. Hier zitten de kosten voor het toestel niet bij. En omdat smartphonegebruikers steeds zuiniger zijn, gaat hun mobiele telefoon ook langer mee. Een nieuw toestel is dan niet per se nodig. Verder heeft sim only als voordeel dat er geen lange contracten bestaan. In feite kan iemand iedere maand zijn abonnement opzeggen bij de provider. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Prepaid als goed alternatief

Hoewel prepaid steeds meer af lijkt te nemen, is het voor studenten een uitstekend alternatief. Met een prepaid toestel komt een student niet voor verassingen te staan. Er wordt alleen betaald voor wat men uitgeeft. De laatste tijd is er veel kritiek op mobiele providers, omdat ze teveel vragen voor een telefoonabonnement. Het resultaat daarvan is dat abonnees weggaan en bij andere partijen gaan kijken. Echter is dit probleem er niet met prepaid. Hierbij wordt een bedrag ingekocht, opgewaardeerd en daarvan kan men gebruik maken. Ideaal voor studenten die willen weten waar ze aan toe zijn!