• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Hoe om te gaan met een vervelende baas?

dinsdag 4 februari 2014, 09:33 - Sanne Hofman

Het is een stuk minder vervelend om te werken voor een leuke baas. Als je het gevoel hebt dat je baas naar je luistert zal je veel meer voor hem of haar overhebben. Helaas hebben we het niet allemaal getroffen. Om toch goed te kunnen werken zijn hieronder wat tips gegeven om goed om te gaan met een slechte werkgever.

Je zal het niet altijd zeggen maar van een slechte baas kun je ook heel veel leren. Je kunt namelijk leren hoe het niet moet. Toch is het lastig om hiermee om te gaan. Tips voor het omgaan met een slechte baas zijn altijd welkom.


1.    Ten eerste is het belangrijk om jezelf te verplaatsen in de schoenen van je baas. Wat motiveert hem of haar? Zo kun je erachter komen waarom je werkgever het juist zo aanpakt.


2.    Werk om de zwakke punten van je werkgever heen. Door de zwakke punten niet te benadrukken en uit de weg te gaan help je je werkgever succesvol te zijn. Dit zorgt al voor een veel fijnere sfeer.


3.    Roddel niet met je collega’s over je baas. Het is logisch dat je soms wilt mopperen en klagen over je werk en je werkgever. Doe dit alleen niet tegen je collega’s maar bijvoorbeeld tegen je vrienden. Zo blijft de sfeer op de werkvloer een stuk aangenamer.


4.    Communiceer zoals de baas dat graag doet. Stel je baas vindt het fijn om te communiceren via de mail, doe dit dan ook. Hij of zij zal eerder en beter naar je luisteren als je het doet op zijn of haar manier.


5.    Wees zelfverzekerd. Houdt altijd je hoofd omhoog en laat je niet intimideren.


6.    Als je het ergens niet mee eens bent, vertel het dan. Laat je baas het weten maar kom niet te intimiderend over. Laat je baas reageren.


7.    Wees altijd proactief. Laat jezelf van je goede kant zien.


Bron: Intermediair