Voor werknemers is het vaak wel even lekker om ergens anders te zitten i.p.v. op je kantoor. Maar wat is dan een andere geschikte werkplek? Veel mensen zouden als eerst denken aan een horecagelegenheid, maar nee dat juist niet. Regus, een specialist op het gebied van flexibele werkplekken, deed onderzoek naar verschillende werkoplossingen

">
  • 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Is horeca een geschikte werkplek?

donderdag 28 februari 2013, 13:47 - Charlotte Portielje

Voor werknemers is het vaak wel even lekker om ergens anders te zitten i.p.v. op je kantoor. Maar wat is dan een andere geschikte werkplek? Veel mensen zouden als eerst denken aan een horecagelegenheid, maar nee dat juist niet. Regus, een specialist op het gebied van flexibele werkplekken, deed onderzoek naar verschillende werkoplossingen.

Onder het genot van een kopje koffie een vergadering of interview uittypen. Het lijkt een prima scenario. Maar veel werknemers laten weten dat een horeca gelegenheid geen geschikte werkplek is. Hoofdredenen hiervan zijn: gebrek aan privacy, luidruchtige klanten, slome en onbetrouwbare Wi-Fi en onvoldoende veiligheid voor eigendommen.

Werken in een café of restaurant is wel geschikt om e-mails te beantwoorden of te praten met een collega. Daarentegen vinden de respondenten horecagelegenheden niet geschikt voor vergaderingen of om geconcentreerd werk uit te voeren. Meer dan de helft van de respondenten gaat dus liever ergens anders werken. Een rustigere plek waar de werknemers geconcentreerd en productief werk kunnen leveren is bijvoorbeeld een bibliotheek.

Bron: Nu.nl