• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Jouw droombaan, maar dan net anders

woensdag 5 februari 2014, 09:31 - Sanne Hofman

Je bent klaar met je studie, en dan? Misschien heb je voor jezelf al een heel beeld in je hoofd van de perfecte baan. Het kan natuurlijk gebeuren dat het vinden van die speciale droombaan niet lukt. Hieronder staan vijf alternatieven voor jouw droombaan.

Het eerste alternatief: kies een baan met een potentiële mentor. Misschien moet je even geen droombaan zoeken maar een droommentor. Het is altijd handig om iemand naast je te hebben die je helpt de juiste weg in de professionele wereld te vinden.


Het tweede alternatief: kies een baan waar je nieuwe vaardigheden kunt leren. Door nieuwe vaardigheden blijf je groeien en heb je steeds meer kans op die droombaan.


Het derde alternatief: kies een baan waar je goed kunt netwerken. Ook al heb je je droombaan nog niet gevonden, je kunt wel de juiste mensen leren kennen. Gebruik deze kans om te netwerken. Zo zullen later meer deuren voor je open staan.


Het vierde alternatief: kies een baan waarbij je op kunt klimmen. We moeten allemaal ergens beginnen. Het is heel handig als je jezelf kan ontwikkelen in een bedrijf en steeds hoger op kunt komen.


Het vijfde alternatief: kies een baan met een cultuur die bij jouw persoonlijkheid past. Je zult zien dat het werk een stuk leuker en relaxter is als je je goed voelt op je werkplek.


Bron: intermediair