• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Kleed je naar promotie

dinsdag 4 september 2012, 13:53 - Merely van der Drift

Mode is tegenwoordig erg belangrijk. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, hoe raarder hoe beter. Op je werk is dit alleen niet zo slim. Een paar kledingflaters die echt niet kunnen op het werk:

1. Kort rokje
Sowieso alles waar te, kort en mini voor staat kan niet. Dus geen minirok, kort jurkje of zo’n half shirt wat helemaal in de mode is. Bewaar het lekker voor het uitgaan, maar je baas hoeft echt niet je navel te zien.

2. Leggings
Onder een jurkje/rokje/tuniekje kan dit gemakkelijk, maar ga het alsjeblieft niet als broek dragen. Nou is er nog een verschil tussen een legging en een broeklegging. Als de stof dik genoeg is, dat het tegen een broek aanzit, is het goed. Zit het tegen een panty aan, dan kan je er echt beter wat overheen doen.

3. Kleuren
Dit seizoen zijn de felle kleuren helemaal in. Vooral het combineren ervan, ook wel ‘colour blocking’ genoemd. Leuke trend, maar je kunt te ver gaan. Dat groene vestje en die roze broek, met die blauwe schoenen en dat gele shirtje staan misschien vrolijk bij elkaar,  maar zorgt ook dat je collega’s met een zonnebril op moeten lopen of hoofdpijn van je krijgen. Hetzelfde geldt voor teveel dezelfde kleuren bij elkaar. Er is maar één Barbie in Nederland.

4. Crocs
Is goed als je als zuster werkt. Anders niet. Gewoon echt niet. Als je het maar laat.

5. Strakke kleding
We vinden het heel knap als je in maat 36 past, maar past het niet, doe het dan ook niet. Het ziet er veel mooier uit als je misschien een grotere maat hebt wat goed om je lichaam heen zit, dan er overal vetkwabben voorbij komen. Maakt niet uit hoe dun je bent, koop nooit een maatje te klein.

Wat je ook draagt, zorg wel dat je de kledingvoorschriften van je bedrijf weet. Bij het ene bedrijf mag je met een gatenbroek lopen en op slippers, bij de ander moet je in een mantelpakje lopen. Wil je dus een goede indruk maken bij je baas en collega’s, kleed je dan volgens de regels. In ieder geval is een colbert altijd goed.