• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Lunch overslaan is zonde

donderdag 29 november 2012, 14:54 - Merely van der Drift

De lunch. De belangrijkste gedeelte van de werkdag. Na ongeveer 4 uur werken is het dan eindelijk zo ver om je heerlijke bammetjes op te eten. Toch slaat dertig procent de lunch over of eten het bij hun bureau op. Zonde van die met liefde gesmeerde boterhammen.

Op mijn stage heb ik geluk. Er zitten broodjeszaken om de hoek en we hebben een tosti-ijzer. Hier prijzen we ons gelukkig mee. Elke dag weer gaat om 10 over 12 het tosti-ijzer aan. 5 minuten later rent iedere tosti-liefhebber richting het apparaat om zijn boterhammen met kaas om te smelten. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Wij hebben officieel een half uur pauze. Iedereen eet dan samen in de lunchkamer/vergaderzaal. Maakt niet uit hoe druk je het hebt, je neemt een half uur pauze. Er komt weleens een belletje doorheen, maar voor de rest gaat pauze voor alles. Heerlijk, want je hoeft even een halfuurtje niet aan je werk te denken en je kan gewoon gezellig met je collega’s praten.

Helaas doet niet iedereen dit. Mensen willen in deze tijden goed hun best doen. Daarom slaan ze vaak een pauze over. Bijna 30 procent vindt doorwerken belangrijker. In Engeland vinden de werknemers doorwerken ook beter, hier doet 45 procent dit. In Frankrijk is een pauze erg belangrijk, iets meer dan 30 procent gaat lekker een uur lunchen. En dan het liefst buiten de deur. Het is goed wanneer iemand hard werkt, maar voldoende en goed eten is even belangrijk.

Bron: missethoreca.nl