Ook hbo-studenten komen moeilijker aan een baan

">
  • 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Ook hbo-studenten komen moeilijker aan een baan

dinsdag 8 december 2015, 10:20 - Esmee de Groot

Uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau van de Statistiek) is gebleken dat ook hbo-studenten steeds moeilijker aan een baan komen.

Van de afgestudeerde hbo’ers en academici vonden in 2013 73 procent direct een baan. Terwijl dit vijf jaar eerder nog 82 procent was. Dit is gebleken uit cijfers van het CBS. Mensen met een hogere opleiding vinden de laatste jaren ook steeds moeilijker een baan.

Ruim 33.000 hbo studenten verlieten hun opleiding zonder een diploma. Voor hen was de kans op een baan het grootst, zij hadden wel een mbo diploma van hun vooropleiding. Ook voor de studenten die het wetenschappelijk onderwijs verliet (11.000 studenten) zonder diploma, hing de kans op een baan af van hun vooropleiding.

76 procent van de afvallers die kon terugvallen op een hbo-diploma konden snel een baan vinden, dit tegen 56 procent van de uittreders met alleen een vwo-diploma.

 

Bron: nu.nl