Interim management is een tijdelijke oplossing en loopt normaal gesproken net zolang als dat de sollicitatieprocedure en een kleine inwerkperiode duurt.

 

">
  • 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Op zoek naar een interim manager?

vrijdag 1 mei 2015, 15:08 - Nieuwsredactie -

Op startersbanen.nl vindt u een uitgebreid aanbod aan banen voor starters. In dit artikel gaan we het echter niet hebben over starters, maar over iets meer ervaren werknemers, namelijk interim managers. We zullen kort uitleggen wat een interim manager doet, waarom er net als starters altijd interim managers nodig zullen zijn en welke eisen mogen worden gesteld aan een interim management.

Wat doet een interim manager?

In iedere (midden tot grote) organisatie komt het wel eens voor dat onverwachts een functie vrijkomt. Sommige van deze functies kunnen voor een langere periode oningevuld blijven, omdat ze van minder groot belang zijn, maar er zijn ook functies waarbij dat absoluut niet mogelijk is. Te denken valt dan aan een hogere manager of zelfs de directeur. De organisatie kan de functie dan in laten vullen door een functionaris van binnen de organisatie of er voor kiezen een interim manager te installeren.

Interim management is een tijdelijke oplossing en loopt normaal gesproken net zolang als dat de sollicitatieprocedure en een kleine inwerkperiode duurt. Dat is gemiddeld genomen zes maanden, maar soms komt een jaar ook wel eens voor.

Waarom zullen er altijd interim managers nodig zijn?

De arbeidsmarkt kan niet zonder starters en gelukkig maar, dat geldt in principe ook voor interim managers. Lang niet iedere organisatie heeft namelijk een tijdelijke geschikte opvolger in huis. Aan een interim manager mogen hoge eisen worden gesteld, want het wordt een belangrijke pion binnen de organisatie, hij of zij draagt veel verantwoordelijkheid met zich mee, wordt niet door iedereen gedoogd en verdient bovendien een niet misselijk salaris. Daarnaast zijn er tegenwoordig genoeg interim managers beschikbaar, dus er kan ook kritisch worden gekozen.

Wat moet een interim manager kunnen?

Wanneer een organisatie besluit een interim manager in te schakelen, dan moet op een aantal dingen worden gelet. Op de eerste plaats moeten de taakgebieden goed worden afgebakend. Daarnaast moeten de doelstellingen helder zijn, zodat geen misverstanden ontstaan en het interim management niet onnodig lang blijft zitten en de kosten dus niet te hoog oplopen.

Over het algemeen zijn interim managers goed opgeleid en beschikken ze over voldoende ervaring. Toch is dit niet het meest belangrijke, want het is belangrijker dat de interim manager kan communiceren op verschillende niveaus binnen de organisatie. Anders gezegd, het is belangrijk dat de interim manager de neuzen zoveel mogelijk dezelfde kant op krijgt, in plaats van alleen het hoger management of de arbeiders op de werkvloer.

Michael Page of toch een ander bureau?

Bent u als organisatie op zoek naar een geschikte interim manager dan kunt u contact opnemen met bijvoorbeeld Michael Page of een kleiner bureau als Consultant Lean Six Sigma (www.consultant-lean-six-sigma.nl).