• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Speurtocht naar een baan

dinsdag 14 augustus 2012, 14:16 - Merely van der Drift

Je bent net afgestudeerd, zit midden in de bloei van je leven en gaat positief op zoek naar je eerste echte baan. Er is alleen een probleem: De banen zijn op. Wat moet je nu doen?

Er komen steeds minder vacatures en vooral afgestudeerden hebben het moeilijk een baan te zoeken. Daarom gaan er veel deze zomer op zoek naar een vakantiebaan. Dit ten nadele van de studenten waarvoor de vakantiebaantjes eigenlijk bedoeld zijn. 
 
Ook werkgevers hebben liever een afgestudeerde. Deze heeft meer ervaring en werkt voor hetzelfde geld. Daarbij komt dat ze vaak na de vakantie nog kunnen blijven, terwijl de studenten weer terug naar school moeten. Nog een nadeel voor de studenten is dat ze nu veel minder snel werkervaring opdoen wat te maken heeft met hun opleiding, waardoor ze een zomerbaantje moeten aannemen waar ze minder aan hebben. Zo komen ze over een paar jaar van school af zonder relevante werkervaring en is de kans nog kleiner dat ze worden aangenomen.

Het is niet allemaal de schuld van de arbeidsmarkt. Omdat er minder plaatsen zijn, zijn de afgestudeerden ook banger om te solliciteren. Zo krijgen ze een negatievere houding. Dit terwijl er nog steeds wel banen zijn, ze moeten alleen de hoop niet opgeven.


Bron: www.managersonline.nl