Het kan wel eens gebeuren dat je te laat komt. Je bent volledig door je wekker heen geslapen en juist vandaag had je een belangrijke afspraak staan. Het eerste wat je waarschijnlijk denkt is: ‘‘Wat zeg ik tegen mijn baas?’’  De meest voor de hand liggende smoesjes liggen alweer klaar. De brug stond open, er was file of mijn trein had vertraging. Maar eerlijkheid duurt het langst, alleen denkt niet iedereen daar het zelfde over

">
  • 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Te laat op je werk? Geen probleem

woensdag 13 februari 2013, 10:29 - Charlotte Portielje

Het kan wel eens gebeuren dat je te laat komt. Je bent volledig door je wekker heen geslapen en juist vandaag had je een belangrijke afspraak staan. Het eerste wat je waarschijnlijk denkt is: ‘‘Wat zeg ik tegen mijn baas?’’  De meest voor de hand liggende smoesjes liggen alweer klaar. De brug stond open, er was file of mijn trein had vertraging. Maar eerlijkheid duurt het langst, alleen denkt niet iedereen daar het zelfde over.

CareerBuilder.com verzamelde de meest vreemde excuses. CareerBuilder is een Amerikaanse site, vandaar dat sommige smoesjes bij ons helemaal niet worden geloofd. De meest vreemde redenen van te laat komen zijn:

 1.        Een werkneemster liet haar portemonnee in een krantenautomaat vallen. Om die eruit te krijgen had ze kleingeld nodig, dat dus in de portemonnee zat.

 2.       Een werknemer had de schoenen van een vriendin van zijn huisgenoot per ongeluk aangedaan. Toen hij er achter kwam, moest hij ze eerst gaan terug brengen.

 3.       Door relatiecrisis had de partner van de werknemer de sleutels ingevroren.

 4.       Een werkneemster moest bij haar cementen tuin-eend een regenjas aantrekken. Er was namelijk regen opgegeven.

 5.       De auto van een werknemer wilde niet starten, omdat hij volgens zijn blaastest dronken was.

 6.       Het lukte een werknemer niet om zijn haar ’s ochtends te knippen, daarom moest hij wachten totdat de kapper geopend was.

 7.       De auto van een werknemer werd aangevallen door een beer.

 8.       Een werkneemster reed per ongeluk naar haar ex-werkgever.

 9.       Een werknemer moest onderweg assisteren bij een bevalling langs de snelweg.

 

Eén op de drie werkgevers heeft wel eens personeel moeten ontslaan doordat ze meerdere malen te laat kwamen. Meer dan 15% van de werknemers komt één keer per week te laat. Vaak te laat komen kan zorgen voor op staande voet ontslag, dus zorg dat je een extra wekker zet als je je baan niet kwijt wilt.

 

Bron: NUzakelijk