• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Tips voor een goed LinkedIn profiel

maandag 17 februari 2014, 15:45 - Sanne Hofman

Social media maken een steeds groter deel uit van ons leven. Ook bij sollicitaties spelen social media een steeds grotere rol. Werkgevers bekijken vaak voordat ze iemand aannemen zijn of haar online profiel. Het is dus belangrijk dat je LinkedIn profiel en verzorgd en professioneel uitziet. Hier wat tips om jouw LinkedIn profiel op te laten vallen.

De netwerksite LinkedIn blijft groeien. Ook steeds meer Nederlanders geloven eraan en maken een LinkedIn profiel aan. Ruim 3,5 miljoen Nederlanders hebben een LinkedIn profiel. Door deze ontwikkeling gebruiken steeds meer werkgevers LinkedIn voor werving en selectie. 93 procent van de werkgevers gebruikt LinkedIn voor het vinden van de juiste kandidaat.


Genoeg redenen dus om je LinkedIn profiel eens goed te bekijken. Hieronder wat punten waar je op moet letten voor een onweerstaanbaar online profiel!


-    Ten eerste is het belangrijk dat je een professionele profielfoto gebruikt op LinkedIn. Profielen met een foto worden zo’n zeven keer meer bekeken dan profielen zonder foto blijkt uit onderzoek. Wat ook blijkt uit het onderzoek is dat de foto’s vaak als eerst worden bekeken bij een online profiel op LinkedIn. Je foto moet dus een professionele eerste indruk geven aan de potentiële werkgever. Zorg ervoor dat je alleen op de foto staat tegen een neutrale achtergrond. Zorg ervoor dat je er op de foto netjes en verzorgd uitziet en straal vrolijkheid uit! Een natuurlijke glimlach werkt het best, gekke bekken trekken kan echt niet.


-    Zorg ervoor dat je LinkedIn profiel goed vindbaar is. Er worden op LinkedIn miljarden zoekopdrachten uitgevoerd. Door de juiste trefwoorden in je profiel te gebruiken ben je makkelijker vindbaar tussen alle zoekresultaten. Ook is het handig om de URL van je LinkedIn profiel aan te passen. De standaard link bestaat uit veel letters en cijfers. Je kunt deze link echter zelf aanpassen en eenvoudiger maken. Op je cv, visitekaartje en in je sollicitatiebrief komt het een stuk professioneler over als de URL eenvoudig is.


-    Zorg dat je profiel een totaalplaatje is en vertel in verhaalvorm. Het is belangrijk om van te voren goed na te denken over hoe je gezien wilt worden. Zorg ervoor dat je profiel één duidelijke lijn uitstraalt en een totaalplaatje vormt. Daarnaast kun je het best over je ontwikkelingen vertellen in verhaal vorm. Dit is voor de degene die jouw profiel bekijkt makkelijker te lezen en te onthouden.


-    Leer online netwerken. Je kunt via LinkedIn heel makkelijk een online netwerk opbouwen. Hou dit netwerk ook goed bij. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elke dag wel een keer inlogt op de site. Zo houd je in de gaten waar iedereen mee bezig is en zien mensen ook dat jij actief bent. Er zijn ook verschillende groepen actief op LinkedIn. Volg die groepen en doe mee aan discussies en gesprekken. Zo bouw je je netwerk op. Door goede netwerkcontacten en goede referenties te geven op je profiel geef je de potentiële werkgever een goede indruk.


Bron: social media academie