• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Vragen om zelf te stellen tijdens je sollicitatie

maandag 10 februari 2014, 13:55 - Sanne Hofman

Tijdens een sollicitatiegesprek worden er aan de potentiële werknemer natuurlijk erg veel vragen gesteld. Om toch het sollicitatiegesprek zelf een beetje in de hand te houden is het belangrijk dat je zelf ook wat vragen paraat hebt.

Als er uiteindelijk aan het eind van het sollicitatiegesprek wordt gevraagd of je zelf nog wat vragen hebt, doe je er altijd goed aan om er een paar klaar te hebben. Het laat zien dat je als sollicitant erg geïnteresseerd bent in de functie en in het bedrijf. Zo heb je het gesprek uiteindelijk toch nog een beetje in de hand. Het is dé kans om een goede indruk achter te laten.


Hieronder een lijstje met goede vragen om aan de selecteur te stellen.
-    Waar ziet u het bedrijf over 10 jaar staan?
-    Kan ik een paar weken bij het callcenter werken om de wensen van klanten en donateurs te horen en te begrijpen?
-    Welke vraag heeft u me nog niet gesteld maar wilt u nog wel graag stellen?
-    Wat voor impact zal ik hebben op het team als ik wordt aangenomen?
-    Ik heb jullie social media pagina’s bekeken en wat mij is opgevallen is dat jullie de laatste tijd actiever zijn. Is jullie strategie veranderd?
-    Wat maakt iemand erg succesvol in deze functie?


Door dit soort vragen te stellen tijdens je sollicitatiegesprek laat je zien dat je eerlijk en open bent. Je staat open voor vragen en wilt ze ook graag beantwoorden. Ook laat het zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf en in de functie. Je hebt je verdiept in het bedrijf, dit streelt het ego van de werknemer. Als laatst laat je door dit soort vragen zien dat je jezelf wilt ontwikkelen, succesvol wilt zijn in je functie en goed wilt samenwerken met het team.


Bron: Intermediair