• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Waar moeten studenten op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

maandag 18 september 2017, 14:05 - Gast Redacteur

Studenten krijgen tijdens hun opleiding met veel nieuwe dingen te maken. Denk aan het zelfstandig wonen, een druk bijbaantje en natuurlijk een hoop nieuwe vrienden. Echter is het studentenleven niet alleen maar rozengeur en maneschijn, want er komt ook een hoop verantwoordelijkheid op hun schouders terecht. Eén daarvan is het betalen van hun eigenlijk rekeningen en verzekeringen. Zij besluiten dan om alles zelf te bekostigen en maken zich daarmee los bij hun ouders. Maar wat willen studenten dan graag zelf financieren? Denk bijvoorbeeld aan een zorgverzekering. Studenten kunnen namelijk speciale zorgverzekeringen afsluiten wat hun veel geld bespaart. Hoe gaat dat in zijn werk?

Kiezen van de juiste zorgverzekering

Veel verzekeraars bieden speciale zorgverzekeringen voor studenten aan. Over het hebben jongeren de minst lichamelijke klachten en hebben de zorgverzekering misschien minder hard nodig dan de wat oudere doelgroep. Dat maakt het voor een student ook mogelijk om flink wat geld te besparen. Dit kan bijvoorbeeld door de goedkoopste aanbieder te kiezen of het eigen risico te verhogen. Dit heeft als voordeel dat er maandelijks een lagere premie betaald hoeft te worden. Voor een student is goed om na te denken over welke zorg er allemaal op zijn pad kan komen. Hier kan een evaluatie van het afgelopen jaar een strohalm zijn om aan vast te houden. En wellicht weet een student ook al wat er volgend jaar aan zit te komen. Dan kan een passende zorgverzekering voor 2018 worden afgesloten. 

Vergelijken en beslissen

Wanneer alle mogelijke zorgen in kaart zijn gebracht, wordt het tijd om te vergelijken. Door bij een vergelijker te kijken welke aanbieders er zijn, kan er in één oogopslag worden gezien wat iedereen in petto heeft. De keuze voor een verzekeraar kan worden vergemakkelijkt door te kijken wat er onder de huidige verzekering valt. Dit is goed vergelijkingsmateriaal voor een student om te kijken of hij er met een andere zorgverzekering beter vanaf komt of niet.