• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Waarom werken met Google Apps?

donderdag 21 mei 2015, 10:39 - Nieuwsredactie -

Als starter zul je bij het betreden van de arbeidsmarkt vaak te maken krijgen met het werken in de cloud. Meer en meer bedrijven slaan hun documenten en bestanden op in de cloud. Er zijn verschillende mogelijkheden om bestanden op te slaan en te delen in de cloud. Een van de meest gebruikte mogelijkheden zijn de webbased diensten van het Google Apps for Work pakket. Maar waarom maken zo veel bedrijven gebruik van Google Apps for Work?

Google Apps for Work

Google Apps for Work bestaat uit een set webbased diensten, waarmee werknemers overal en altijd toegang hebben tot email, agenda, contacten, documenten en andere diensten. Veel bedrijven stappen over op Google Apps for Work omdat zij hiermee de totale IT kosten flink kunnen terugbrengen. Documenten kunnen worden gedeeld en medewerkers kunnen overal en altijd met elkaar in contact komen.

 

Voordelen van Google Apps for Work

Standaard worden alle mailaccounts in het Google Apps for Work pakket voorzien van 30 GB opslagruimte. Hierdoor kan een tekort aan data-opslag worden voorkomen

De bestanden en documenten in Google Apps worden ten alle tijden opgeslagen en zijn altijd bereikbaar. Mocht je computer vastlopen of gestolen worden, dan kun je altijd nog bij je bestanden.

Door Google Apps kan er makkelijker worden samengewerkt. Omdat bestanden en documenten makkelijk met elkaar kunnen worden gedeeld.

Met Google Apps kunnen vele verschillende bestandstypen worden gedeeld en bewerkt. Hierdoor kan er ook met bedrijven die met andere systemen werken makkelijk worden samengewerkt.

Google Apps for Work is te gebruiken op  PC, Laptop, Tablet en smartphone. 

 

Wat houdt Google Apps precies in?

Het Google Apps voor bedrijven pakket bestaat uit:

• Gmail Zakelijk

• Google Drive

• Google Agenda

• Google Plus

• Google Hangouts

• Google Docs, Spreadsheet en Presentation

• Google Apps Chrome for Business

 

Google Drive

Naast Gmail zakelijk en de Google Agenda is Google Drive één van de belangrijkste features van het Google Zakelijk pakket. Met Google Drive kun je mappen en verschillende soorten bestanden aanmaken, waaronder documenten, presentaties, spreadsheets en formulieren. Het werken met Google Drive vereenvoudigd verschillende stappen in het werkproces. Je kunt eenvoudig een tekst of spreadsheet bestand delen met je collega’s en hier samen aan werken. Hierdoor hoeven er niet continue bestanden heen en weer gestuurd te worden en zal er geen verwarring ontstaan over verschillende versies. Door het revisiebeheer kan men precies zien wie welke wijzigingen wanneer heeft gemaakt.

Het Google Apps for Work pakket kan worden afgesloten bij officiële resellers zoals google-apps-voor-bedrijven.nl. Zij verzorgen de complete implementatie en begeleiden de hele overstap naar de cloud diensten van Google Apps.