• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Wat is ergonomisch werken?

dinsdag 19 september 2017, 13:31 - Gast Redacteur

Werk jij hele dagen op kantoor achter een computer? Dan is het belangrijk om aandacht te geven aan je manier van werken om klachten te voorkomen en zo efficiënt mogelijk te werken.

De definitie van ergonomisch werken

Ergonomisch werken heeft niet alleen met je werkplek te maken, maar ook met de ruimte waarin je je op je werk omgeeft en de producten waarmee je werkt. Het woord ‘ergonomisch’ leidt af van het Grieks. ‘Ergon’ betekent werk en ‘nomos’ betekent wet. Het heeft dus alles met de arbeidsomstandigheden waarin jij je begeeft. Ergonomisch werken maakt de arbeidsomstandigheden gunstig voor werknemers en werkgevers. 

 

Efficiënt werken

Een werkplek met slechte arbeidsomstandigheden kan leiden tot lichamelijke klachten. Dit kan, daaropvolgend, weer leiden tot veel ziekteverzuim. Ergonomisch werken kan en wil ervoor zorgen dat er zo efficiënt mogelijk wordt gewerkt en dat ziekteverzuim wordt voorkomen. Dit is belangrijk voor werkgevers en werknemers. Wanneer er geen aandacht wordt gegeven aan de arbeidsomstandigheden, kan dit het werken op kantoor/ de werkplek beïnvloeden. 

 

Comfort op kantoor

Het is belangrijk dat werknemers met plezier naar hun werk gaan. Een ergonomische werkplek kan daar een versterkende factor in zijn. Wanneer men vijf dagen in de week op een onprettige werkplek zit, wordt het ‘met plezier naar je werk gaan’ niet bevorderd. Ergonomisch werken zorgt voor meer comfort op kantoor met betrekking tot de werkplek, de ruimte waarin je werkt en de producten waarmee je werkt. Meer comfort zal jouw werknemers een tevreden en prettiger gevoel geven tijdens de kantooruren achter de pc. 


Ergonomisch werken, ook voor jou!

Je brengt ontzettend veel tijd door op je werkplek achter de computer. Het is belangrijk hier duidelijke aandacht aan te besteden, zodat je dit aangenamer maakt voor je werknemers, je collega’s of andere mensen die veel tijd spenderen op kantoor.