• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Wat zijn de vereisten om slotenmaker te worden?

dinsdag 28 november 2017, 14:16 - Gast Redacteur

Het klinkt misschien gek, maar je kunt ook zonder een studie aan de slag gaan als slotenmaker. In Nederland is het beroep van een slotenmaker niet wettelijk beschermd, waardoor je dit beroep mag uitoefenen zonder diploma. Naast het beroep van slotenmaker zijn er zo nog veel meer beroepen die zonder diploma mogen worden beoefend. Houd er rekening mee dat veel slotenmakerbedrijven wel de eis stellen dat hun werknemers in het bezit zijn van een geldig diploma. In dit artikel vertellen we je meer over de vereisten om als een slotenmaker aan de slag te kunnen gaan. 

Cursus of training volgen voor het beroep slotenmaker 

Hoewel er op MBO-niveau geen opleidingen worden aangeboden voor het vak van een slotenmaker, kun je vaak wel cursussen en trainingen volgen. Tijdens zo’n cursus leer je hoe je nieuwe sloten installeert, welke beveiligingscomponenten er zijn om inbraken tegen te gaan, enzovoorts. Zo heb je een goede basis om als slotenmaker te gaan werken na je studie. Deze cursussen worden vaak aan het eind van de middag of tijdens de avonden aangeboden, zodat je ze goed kunt combineren met een andere studie. Ideaal als je je kennis wilt vergroten! Na afloop van een cursus of training ontvang je vaak een diploma of certificaat. 

Zelf kennis opdoen om als slotenmaker te werken 

Naast de mogelijkheid om een training of cursus te volgen voor het werk van een slotenmaker, kun je ook je eigen kennis vergroten door video’s te kijken. Er zijn op internet tal van verschillende websites waarop stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je bepaalde slotenmakerwerkzaamheden zelf uit kunt voeren. Schaf het juiste gereedschap aan en begin direct met oefenen! Zo doe je relevante ervaring op, waarmee het makkelijker wordt om aangenomen te worden bij een slotenmakerbedrijf. 

 

Tip: zoek na het behalen van je studie op internet naar vacatures voor een baan als slotenmaker.