• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Wat zou je met een miljoen pingpongballen doen?

donderdag 22 november 2012, 13:25 - Merely van der Drift

Een sollicitatiegesprek is voor iedereen moeilijk. Op je brief kan je je wekenlang richtten. Je kan eeuwen nadenken over de goede woorden en hoe je het moet formuleren. Als je op gesprek gaat is dit niet het geval. Ze willen dat je vlot en snel antwoord geeft, maar wat nou als je echt rare vragen krijgt?

Je kan je nog zo lang voorbereiden op de standaard vragen zoals, Waarom wil je hier werken?, de interviewer kan er ook voor kiezen om je even op het verkeerde pad te brengen. Kijken hoe jij het er vanaf brengt wanneer je de meest bizarre vragen krijgt. Glassdoor.com stelde de raarste vragen samen. Wij hebben hier weer een selectie uit gemaakt

1.    Hoeveel basketballen gaan er in deze kamer?

2.    Als je zou krimpen tot de grootte van een potlood en ze zouden je in een blender stoppen, hoe zou je hier uit komen?

3.    Op een schaal van 1 tot 10, hoe raar ben jij?

4.    Hoeveel stoplichten zijn er in Manhattan?

5.    Je bent in een donkere kamer. Voor je interview moet je sokken matchen. Je hebt 19 grijze en 25 zwarte sokken. Hoe groot is de kans dat je het goed matcht?

6.    Hoe weeg je een olifant zonder weegschaal?

De goede manier om dit te overleven zijn er haast niet, je moet bijdehand zijn en je mondje bij hebben. Want hoe kom je eigenlijk uit een blender? Dat is moeilijk om zo 1,2,3 te bedenken. Je aankomende baas kan rare vragen stellen, zelf kunnen de sollicitanten er ook wat van. Zo kwam een sollicitant aan met zijn hand, liep een ander gewoon weg zonder iets te zeggen om zijn telefoon te beantwoorden. Maar het kan nog erger. Een kandidaat vertelde de interviewer waar ze moest gaan zitten en een ander stormde gewoon het kantoor binnen met de mededeling: “Ik heb een baan nodig!”

Een sollicitatiegesprek is nou eenmaal spannend. Probeer je niet te laten intimideren of over je heen te laten lopen. Teveel arrogantie is ook niet goed, maar zelfverzekerd zijn wel.