• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Werken in een Scrum Team

dinsdag 2 juni 2015, 15:17 - Nieuwsredactie -

Het werk in een Scrum Team verveelt nooit. Het is uitdagend werk dat alles van je expertise kan vragen. Maar wat zijn Scrum Teams eigenlijk precies? Wat is de werkwijze? Welke rollen kun je vervullen? Lees hier verder en ontdek het antwoord op deze en meer vragen.

Wat is een Scrum Team?

Een Scrum Team bestaat meestal uit vijf tot negen teamleden die samen in een korte tijd van één tot vier weken aan een gezamenlijk doel werken. De groep is samengesteld uit mensen met verschillende expertises en maken samen op die manier een multidisciplinair team. Samenwerking is essentieel bij Scrum Teams, omdat er in relatief korte tijd veel moet worden gedaan. De term Scrum komt uit de sport rugby, waarbij een team de wedstrijd probeert te winnen door als één team richting het doel te gaan. Global Orange is een goed voorbeeld van een bedrijf dat Scrum Teams effectief inzet.

 

Wat zijn de rollen?

Scrum Teams bestaan gewoonlijk uit drie belangrijke rollen. Ten eerste is er de rol van Scrummaster. Hij of zij regelt alles voor het team, zoals de vergaderingen, de ruimtes en hij of zij houdt in de gaten dat de regels goed worden gevolgd en er wordt samengewerkt. De persoon die de opdracht heeft gegeven, de klant, wordt de Product-owner genoemd. Hij of zij is het meest gebaat bij een goed resultaat en zorgt voor de financiële ondersteuning. De experts die het eindproduct tot stand brengen heten samen het ontwikkelteam.

 

Hoe werkt het?

Het proces begint bij de Product-owner die de opdracht geeft voor het Scrum Team en vertelt wat de wensen zijn en in welke volgorde het product gemaakt moet worden. Dit wordt de Product Backlog genoemd. De Scrummaster zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en ziet de vergaderingen voor die elke dag plaatsvinden in Scrum Teams. Op deze manier wordt de samenwerking zo veel mogelijk bevorderd voor het ontwikkelteam en kan het product na de afgesproken tijd worden ingeleverd.

 

Wat zijn de voordelen van een Scrum Team?

Zowel voor het team als de klant bieden Scrum Teams veel voordelen. Het product wordt in relatief korte tijd geleverd en heeft een hoge kwaliteit. Hiernaast is het werk altijd vernieuwend en uitdagend. De benodigde samenwerking maakt het ook erg leuk om op deze manier te werken, je leert elkaar echt kennen en kwaliteit te leveren.