• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Zo maak je de perfecte foto voor LinkedIn!

vrijdag 16 juni 2017, 10:15 - Lorenzo Schenk

Sta je op het punt om te solliciteren? Check voordat je aan de slag gaat eerst je LinkedIn profielfoto! Veel mensen onderschatten namelijk de waarde van een profielfoto op LinkedIn. Vaak bekijken recruiters sollicitanten op social media voordat ze je uitnodigen voor een gesprek.

De profielfoto is het eerste waar een recruiter of werkgever naar kijkt op een LinkedIn-pagina. Een ‘slechte’ foto kan zelfs het verschil maken tussen wel en niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Laat je LinkedIn-profielfoto in je voordeel werken, want je kan maar één keer een eerste indruk maken. Dus voordat je solliciteert op een vacature in jouw stad, maak je LinkedIn profiel up to date.

Mr or mrs. anonymous

Geen foto is echt not done. Het is een van de grootste fouten die je kan maken op LinkedIn. Het komt onprofessioneel over en wekt vragen op bij de werkgever, want zou je misschien iets te verbergen hebben? Zorg dat de foto recent is en dat je herkenbaar bent. Een foto met de kinderen, in je badpak of op je paard kan je beter plaatsen op Facebook.

Jouw professionele LinkedIn profielfoto

Voor een professionele LinkedIn foto kies je voor een close up met een neutrale achtergrond. De achtergrond moet namelijk niet te veel afleiden. Een groepsfoto, vakantiefoto of uitgaansfoto is dus een echte no go! Neem ook geen foto van je diploma-uitreiking. Dat kan namelijk een onervaren en kinderachtig beeld van je opwekken, je bent ten slotte een professional, toch? Een selfie kan trouwens tegenwoordig prima! Laat de duckface wel even achterwege.

Hawaii shirt of in pak?

De kleding die je draagt op de foto moet representatief zijn voor jouw branche. Solliciteer je op sales vacatures? Als accountmanager ben je netjes gekleed omdat je veel klantencontact hebt. Dan past het niet om een hip shirt te dragen op de foto. Een shirt kan bijvoorbeeld wel als je op zoek bent naar een logistieke bijbaan. In deze branche is minder formeel en daar hoef je dus niet netjes voor gekleed te zijn.

Smile

Vergeet niet te lachen! Het allerbelangrijkste op een profielfoto, ongeacht op welke baan of in welke branche je solliciteert: smile! Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit een aspect is waar recruiters positief op reageren. Lukt het je niet om een geschikte foto te maken? Vraag dan een vriend of vriendin om hulp. Je kan er altijd nog een door een professionele fotograaf laten maken.