• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Zo solliciteer je via de webcam!

dinsdag 25 februari 2014, 15:50 - Sanne Hofman

Steeds vaker komt het voor dat sollicitaties via internet en Skype verlopen. Mensen solliciteren niet alleen naar baantjes om de hoek maar kijken verder. Sollicitaties op afstand vinden dan vaak plaats. Je moet je presenteren via Skype en via de webcam. Het is belangrijk om goed en professioneel in beeld te komen. Wij geven je wat tips over het solliciteren via de webcam!

Werkzoekenden kijken niet meer zo nauw naar de afstand. Steeds vaker komt het voor dat kansen door het hele land en continent worden benut. Mensen kijken steeds verder hoe zij zichzelf het best kunnen ontwikkelen. Door de goede communicatiemiddelen van tegenwoordig vind je vacatures van over de hele wereld. Hoe zorg je er nou voor dat je er goed uitziet op de webcam? Hieronder vind je wat tips over hoe jij professioneel en goed in beeld komt. Zaken als licht, omgeving en verbinding zijn belangrijker dan je denkt!


-    Zorg ervoor dat er geen licht achter je vandaan komt. Denk bijvoorbeeld aan ramen. Licht van de achterkant zorgt ervoor dat je te zien bent als een donkere schaduw.
-    Zorg er juist voor dat er licht naar jou toe schijnt. Dit zorgt er voor dat je er veel beter uitziet.
-    Zorg voor een nette achtergrond. Ga bijvoorbeeld niet in de badkamer zitten, zorg dat het geen rommel is in de huiskamer, etc. Zorg ervoor dat er niet te veel op de achtergrond te zien is. Dit leidt alleen maar af en komt onprofessioneel over.
-    Gebruik geen wifi maar een ethernet kabel. Dit is de snelste internetverbinding, zo loop je niet achter tijdens het gesprek.
-    Zorg voor een rustige omgeving. Zo is er geen ruis van buitenaf en heb je geen moeite om elkaar te verstaan. Dit zorgt voor een soepel lopend gesprek.
-    Sluit alles wat je niet nodig hebt op de pc af. Zo heb je minder kans dat je pc vastloopt.
-    Zorg ervoor dat je ondertussen niks aan het downloaden bent of dat er programma’s aanstaan die automatisch informatie downloaden.
-    Zorg dat je in het midden van het beeld zit. Zo kom je zelfverzekerd en duidelijk over.


Bron: Intermediair