• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Zo veel calorieën verbrand jij op je werk!

donderdag 27 maart 2014, 15:03 - Sanne Hofman

Over het algemeen verbranden we niet erg veel calorieën op een werkdag. Een lange dag op het kantoor zorgt bij mensen wel vaak voor veel trek in ongezond eten. Uit verveling gaan mensen vaak snoepen. We bewegen dus relatief weinig en eten vaak ongezond. In dit artikel vind je wat handige trucjes om toch calorieën te verbranden op een normale werkdag!

Een normale werkdag is voor de meeste mensen niet heel erg actief. Om toch wat aan de gezondheid te doen zouden we eigenlijk na het werk de sportschool in moeten duiken of een gezonde maaltijd moeten koken. Maar wie heeft daar nog zin in na een lange dag hard werken? We kunnen ons beter overdag wat actiever gaan gedragen. Er zijn genoeg trucs om wat meer calorieën te verbranden op de werkvloer! Denk hier bijvoorbeeld aan:


-    Begin je dag positief, zing onder de douche! Het maakt je niet alleen vrolijk maar je verbrand ook zo’n 20 calorieën per liedje.
-    Ontbijt altijd. Een goed ontbijt zorgt voor een goede start, je lichaam laadt alvast op en de motors om calorieën te verbranden worden gestart. Ook zorgt een goed ontbijt ervoor dat je minder honger hebt op je werk.
-    Poets je tanden wat vaker. Door drie minuten je tanden goed te poetsen verbrand je al 10 calorieën. Je kunt ook je tanden poetsen op één been, dan verbrand je nog meer calorieën!
-    Loop regelmatig even rond op kantoor. Even de benen strekken kan al erg veel helpen. Door een stukje te lopen verbetert je bloedsomloop en kan je meer calorieën verbranden.
-    Grijp niet meteen naar de telefoon maar loop gewoon naar je collega’s toe. Om even te overleggen is het natuurlijk heel verleidelijk om de telefoon te pakken, maar je kunt net zo goed even naar je collega’s toelopen om iets te bespreken. Is vaak ook nog eens veel effectiever!
-    Werk hard! Door je hersenen actief te gebruiken verbrand je ook meer energie.
-    Lach wat vaker. Je voelt je door te lachen vaak een stuk vrolijker, dat gaat vanzelf. Daar komt ook nog eens bij dat je door 10 minuten te lachen al tussen de 20 en 40 calorieën verbrandt.
-    Zet de muziek aan! Onderzoekers hebben uitgevonden dat muziek hetzelfde deel van de hersenen activeert als wat eten doet. Je hongergevoel verdwijnt dus door een lekker muziekje.
-    Drink thee. Thee is goed voor je en je krijgt er minder honger door.
-    Zet de kachel op de werkplek iets lager. Je lichaam zorgt er nu zelf voor dat je warm blijft, zo verbrand je ook weer meer calorieën.
-    Zet geen snoeppotten op je bureau. Als die er namelijk standaard staan eet je uit gewoonte en verveling en niet omdat je honger hebt.
-    Neem kauwgom mee naar je werk. Met een uurtje kauwgom kauwen verbrand je al meer dan 10 calorieën.
-    Neem de trap en niet de lift.
-    Neem fruit mee naar je werk. Als je trek krijgt kun je altijd een stukje fruit nemen in plaats van snoep of koek.
-    Doe oefeningen achter je bureau! Ga bijvoorbeeld rechtop zitten en span je buik, billen of benen aan.

 

Met deze tips wordt je werkdag een stuk leuker en actiever! Het is natuurlijk logisch dat je met een kantoorbaantje minder calorieën verbrand dan met een baan als postbode of in de sportschool. Toch staan er in deze lijstjes nog verrassende uitkomsten. Met deze baantjes verbrand je de meeste en de minste calorieën:


Van deze baantjes word je slank!
-    Lessen geven op de sportschool. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 462 calorieën.
-    Schoonmaker/schoonmaakster. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 272 calorieën.
-    Hovenier. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 258 calorieën.
-    Rechtopstaande baan. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 204 calorieën.
-    Masseur/masseuse. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 204 calorieën.

Bij deze baantjes verbrand je weinig calorieën!
-    Kantoorbaan. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 34 calorieën.
-    Maatwerk. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 68 calorieën.
-    Kinderjuf of meester. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 150 calorieën.
-    Postbode. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 156 calorieën.
-    Kok. Op een werkdag verbrand je gemiddeld 170 calorieën.


Bron: Telegraaf