• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Zo win (en behoud) je het vertrouwen van je werkgever

dinsdag 8 april 2014, 15:57 - Sanne Hofman

Vertrouwen op de werkvloer is erg belangrijk. Vertrouwen zorgt voor een goede en rustige werksfeer. Vertrouwen tussen collega’s onderling zorgt voor een goede teamspirit en het helpt de productiviteit van een team. Tussen werkgever en werknemer speelt vertrouwen ook een erg belangrijke rol.

Vertrouwen van je baas zorgt ervoor dat je je gewaardeerd voelt. Je zult snel merken dat je je sneller geliefd voelt en beter jezelf kunt zijn als je merkt dat je baas je vertrouwd. Zo’n goed gevoel zorgt er natuurlijk weer voor dat je beter je best doet en dat het werk veel makkelijker gaat.

Deze tips zijn handig om je baas te laten zien wat jij in je hebt. Door te laten zien dat jij alles onder controle hebt, zal je veel meer verantwoordelijkheden krijgen. Vertrouwen van de baas helpt je dus om weer iets hogerop te komen. Maar pas op, vertrouwen kun je ook zo weer verliezen!


Do’s:
-    Houd je aan afspraken en deadlines. Voldoe aan de verwachtingen van de baas en natuurlijk ook van je collega’s. Het liefst overtref je deze verwachtingen ook eens.
-    Houd je aan een vast schema. Zo weet iedereen wat hij of zij van je kan verwachten. Als er wijzigingen zijn in je schema vermeld dit dan aan je collega’s en aan je baas. Zo zal je niemand teleurstellen.
-    Wee zelfverzekerd. Straal uit dat je alles onder controle hebt. Als je overtuigend bent naar jezelf ben je dat vanzelf ook naar anderen toe.


Don’ts:

-    Beloof geen dingen die je niet na kunt komen. Dit kan het vertrouwen van de werkgever en collega’s soms flink schaden. Laat zien dat je alleen betrouwbare informatie verstrekt en dat je verstand van zaken hebt. Maak alleen afspraken en doe alleen beloftes die je ook daadwerkelijk na kunt komen.
-    Niet reageren op telefoontjes of mailtjes. Dit kan de werkgever enorm frustreren. Hij of zij weet niet wat hij of zij van je kan verwachten.
-    De werkgever (te) laat op de hoogte stellen van bepaalde zaken.
-    Wees niet chaotisch. Zorg bijvoorbeeld voor een opgeruimde werkplek en een opgeruimde mailbox. Maak een duidelijke planning voor jezelf. Laat zien dat je kunt omgaan met veel informatie en met veel werk.