• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Zo word je succesvol!

woensdag 19 maart 2014, 15:51 - Sanne Hofman

Iedereen wil het: succesvol zijn, maar hoe zorg je er nou voor dat je succesvol wordt en dat je je dromen waar kunt maken? Succes behalen lijkt veel ingewikkelder dan het eigenlijk is. We maken het onszelf moeilijker dan nodig is. Laten we bij het begin beginnen. Een goed begin is immers het halve werk!

De start van een succesvolle carrière ligt bij jezelf. Als je echt succesvol wilt zijn moet je van te voren precies weten wat je wilt en moet je ook bereid zijn om daadwerkelijk alles te doen om je doelen te behalen. Vastberadenheid en hard werken staan dus centraal. Wees zeker van jezelf en wees zeker van wat je wilt in het leven. Succes komt niet zomaar aanwaaien, iedereen moet zijn best doen.

Met die houding komen we al een heel eind. Om echt succesvol te zijn, zijn nog twee factoren erg belangrijk. Namelijk: eenvoud en focus. Om succesvol te zijn moeten we ons focussen op wat echt belangrijk is. Afdwalen naar onbelangrijke zaken kan het succes in de weg zitten. Zorg ervoor dat je je doelen zo eenvoudig mogelijk houdt. Door simpele doelen te stellen voor jezelf weet je precies wat je moet doen en hoe je daar naartoe kunt werken.


Andere factoren
Welke factoren zijn, naast vastberadenheid, hard werken, focus en eenvoud, nog meer belangrijk bij het behalen van succes?

-    Passie
-    Verbetering: zorg ervoor dat je beter en beter wordt in wat je doet. Er valt altijd iets te leren en iets te verbeteren.
-    Zelfverzekerdheid: schuif twijfels en verlegenheid aan de kant. Zorg ervoor dat je steeds een stukje verder gaat dan je van jezelf had verwacht.
-    Creativiteit: wees creatief en bedenk steeds nieuwe oplossingen en ideeën. Zo sta je nooit stil en denk je altijd verder.
-    Doorzettingsvermogen: leer om met tegenslagen, afwijzingen, kritiek en druk om te gaan. Geef nooit op en laat jezelf nooit kennen.


Goed begin van de dag
Voor succes is een goed begin het halve werk. Elke dag heeft je weer iets nieuws te bieden. Probeer daarom uit elke dag het maximale te halen. Start je dag goed door:

-    Vroeg op te staan. Door vroeg op te staan verhoog je je productiviteit. In de vroege uurtjes zijn mensen vaak productief en worden zij minder gestoord door factoren van buitenaf. Je kunt je dan dus volledig focussen op je doelen en op je eigen succes.
-    Goed voor jezelf te zorgen. Naast gezond eten, veel bewegen en je lichaam goed te verzorgen is het ook belangrijk dat je jezelf in de ochtend goed verzorgd. Neem een goed ontbijt en drink gelijk genoeg water. Als het mogelijk is, is het ook een optie om ’s ochtends meteen te sporten. Van sporten krijg je energie en zo kan je er nog wel even tegenaan.
-    Bekijk aan het begin van je werkdag je doelen op lange termijn. Zo ben je gelijk aan het begin van je dag al gefocust op de belangrijkste punten.
-    Maak aan het begin van de werkdag een planning. Met een specifieke richtlijn krijg je veel meer gedaan.
-    Begin de dag met de lastigste klus. In het begin van de dag heb je de meeste concentratie en energie. Begin dus met de belangrijkste en moeilijkste werkzaamheden.