• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Zo zorg je voor meer plezier op de werkvloer!

maandag 10 maart 2014, 11:03 - Sanne Hofman

Weinig mensen gaan echt met plezier naar hun werk. Hoe komt dit? En hoe kan je ervoor zorgen dat je van je werk gaat houden? Er zijn genoeg dingen waar je op kunt letten die je gelukkiger maken op de werkvloer. Wij zetten alles voor je op een rijtje!

In Nederland hebben wij het, zeker vergeleken met sommige andere landen, hartstikke goed op de werkvloer. Eigenlijk hebben we niets om over te klagen. Uit onderzoek blijkt ook dat 57 procent van de werknemers gelukkig is op zijn of haar werk. Dit is vergeleken met andere landen een hoog percentage.

Toch is niet iedereen even tevreden over de baan die ze hebben. Het kan altijd beter en er zijn altijd punten die vervelend blijven. We kunnen veel gelukkiger worden op de werkvloer als we ons aan verschillende punten houden. Gelukkig zijn is erg belangrijk, het zorgt voor een betere gezondheid en betere werkprestaties.

Het is belangrijk dat we gelukkig zijn met onze baan, want een groot gedeelte van ons leven bestaat uit werken. Gemiddeld zijn mensen 37 uur per week, 7,4 uur per dag, op de werkvloer te vinden. Uit onderzoek is gebleken dat gelukkige medewerkers 12 procent productiever zijn dan ongelukkige medewerkers.


Door beter om te gaan met jezelf, met je collega’s en met je tijd kan je veel gelukkiger worden op je werk. We kunnen zelfs van onze baan gaan houden! Dit zijn de punten waar je op moet letten:

Productiviteit
Let erop dat je je taken goed inplant. Verricht de moeilijkste werkzaamheden bijvoorbeeld op tijdstippen van de dag wanneer jij de meeste energie hebt. Zorg ook dat je prioriteiten stelt. Sommige taken zijn nu eenmaal veel belangrijker dan andere. Maak eerst af wat het belangrijkst is en ga daarna verder met andere taken. Als laatst is het erg belangrijk dat je pauzes inlast. Om te zorgen dat je productief, en dus gelukkig blijft is het belangrijk dat je hersenen ook genoeg rust krijgen.

Collega’s
Van een goede band met je collega’s wordt je ook gelukkig. Zorg voor een ontspannen werksfeer. Luister goed naar collega’s, leer van hen, houdt goede gesprekken en leer elkaar goed kennen.

Tijd
Tijdens je werk is tijd natuurlijk erg belangrijk. Een werknemer verspilt gemiddeld twee uur per dag aan tijd. Dit kun je voorkomen door je te concentreren op één taak. Doe dus niet aan multitasking, dit zorgt niet voor een betere productiviteit. Ook is het belangrijk dat je op je werk niet de hele dag met je eigen social media of andere privézaken bezig bent.


Bron: Intermediair