• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Zorg voor een succesvolle zondagavond

vrijdag 11 april 2014, 11:58 - Sanne Hofman

Succesvolle mensen zijn vaak heel de week hard aan het werk. Een hoge werkdruk kan alleen erg veel narigheden met zich meebrengen. Denk aan stress en andere gezondheidsproblemen. Om de stress tegen te gaan is uitrusten in het weekend een must. De zondagavond is voor de meeste het laatste moment om volledig tot rust te komen en je voor te bereiden op een drukke werkweek. Wat doen succesvolle mensen op een zondagavond?

Veel mensen hebben op zondagavond last van de ‘Sunday Night Blues’. Mensen worden alleen al moe en depressief van het idee dat het weekend weer voorbij is. In plaats van jezelf ongelukkig te voelen kan je ook het beste uit het laatste weekendmoment halen!

-    Breng bijvoorbeeld tijd door met familie en vrienden. In een drukke werkweek hebben we vaak eigenlijk te weinig tijd voor deze belangrijke mensen in ons leven. Het weekend is het moment om tijd met ze door te brengen.
-    Plan op je zondagavond iets leuks voor later. Als je op je zondagavond bezig bent met iets leuks in te plannen denk je niet aan de maandagmorgen en de drukke werkweek die er weer aankomt.
-    Zorg voor beweging. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen, fietsen of ga lekker sporten. Zo ontspan je en krijgt je lichaam een positieve boost.
-    Lees voor het slapen gaan. Zo zet je je gedachten even af van het werk.
-    Zorg voor een ontspannen zondagavond. Ga bijvoorbeeld lekker eten en zorg dat je genoeg (nacht)rust krijgt.
-    Zorg altijd voor een positieve afsluiting van het weekend. Probeer je nergens druk om te maken en ga negatieve gedachtes uit de weg.


Bron: express.be