• 010 218 41 03
Via Startersbanen.nl vindt u snel starters op MBO, HBO en WO niveau. Plaats nu uw vacature en vind snel de ideale young professional voor uw startersfunctie. Welkom, heeft u al een account? Klik dan hier om in te loggen. Heeft u nog geen account? Klik dan hier om een account aan te melden! Ben je starter? Klik dan hier!

Accountmanager

De accountmanager is verantwoordelijk voor het onderhouden van klantrelaties en verkopen van diensten en/of producten binnen een organisatie. Je moet door middel van klantcontact bestaande klanten proberen te behouden en een zo goed mogelijke klantrelatie ontwikkelen. Naast het behouden van bestaande klanten ga je als accountmanager ook op zoek naar nieuwe klanten. Je benadert potentiële klanten en probeert deze te overtuigen van jouw product of dienst. Ook kan het zijn dat je langs klanten of potentiële klanten moet en deze informeert over alle mogelijkheden en ze daarna adviseert over hun mogelijke keuze, het betreft in dit geval een buitendienstfunctie. Ook de functie relatiebeheerder heeft veel overeenkomsten met de functie accountmanager, alleen zijn je taken bij deze functie meer gericht op relatie dan op sales.

Vereisten accountmanager

Als accountmanager is het belangrijk dat je communicatief zeer sterk bent, je bent namelijk veel bezig met het bellen naar potentiële of bestaande klanten. Daarnaast ben je enthousiast en heb je een positieve instelling. Je moet als accountmanager veel alleen werken, het is dus belangrijk dat je zelfstandig te werk kunt gaan. Ook ben je ondernemend en commercieel gedreven.

Taken accountmanager

Je beheert een portefeuille met huidige klanten en houdt een lijst bij met potentiële klanten. Je belt de potentiële klanten op en kijkt of er interesse is en gaat indien nodig ook langs. Daarnaast houd je ook gesprekken met de huidige klanten om te kijken of ze tevreden zijn.

Bent u als werkgever op zoek naar een accountmanager

Startersbanen.nl heeft de ideale oplossing voor iedere werkgever die opzoek is naar een accountmanager. De kandidaten van Startersbanen.nl voldoen aan uw criteria en daarnaast kunt u ook zoeken in een database van studenten die net zijn afgestudeerd. Heeft u interesse in een starter van Startersbanen.nl? Neem dan nu contact op met ons salesteam of vraag vrijblijvend de offerte aan.

Ben je op zoek naar een baan als accountmanager

Als je dit gelezen hebt en denkt dat een baan als accountmanager iets voor jou is. Bekijk de vacatures voor accountmanager dan nu op Startersbanen.nl.