• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Advocaat

Mensen die aanklager of aangeklaagde zijn bij een rechtszaak, zullen in de meeste gevallen gebruik maken van een advocaat. Advocaten staan aan de kant van hun cliënt en proberen voor hun het beste uit de rechtszaak te halen. Zij zijn deskundigen van het Nederlands rechtssysteem en kunnen hun cliënten daardoor beter verdedigen dan de cliënten zelf. Advocaat is een breed beroep, aangezien er veel verschillende specialisaties in de advocatuur bestaan. Enkele voorbeelden zijn strafrecht advocaat, advocaat erfrecht en advocaat vreemdelingenrecht. Als advocaat heb je continu contact met je cliënten, zowel voor, tijdens en na de rechtszaak. Ook ben je als advocaat veel bezig met papierwerk. Je stelt juridische documenten en certificaten op en verzamelt bewijslasten.

Taken

– Je adviseert en ondersteunt je cliënt
– Je vertegenwoordigt je cliënt in de rechtszaal
– Je verzamelt bewijslast om te presenteren in de rechtszaal
– Je stelt juridische documenten en certificaten op
– Je staat je cliënt bij, zowel voor, tijdens en na de rechtszaak
– Je probeert de situatie voor je cliënt zo positief mogelijk te maken, zonder te liegen tegen de rechter

Vereisten

– Je hebt een juridische WO-opleiding afgerond
– Je kent en respecteert het Nederlandse rechtssysteem
– Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit
– Je kunt goed presenteren
– Je kunt overtuigend spreken
– Je kunt geheimen bewaren

Bent u als werkgever op zoek naar een advocaat?

Heeft uw advocaten ruimte voor een nieuwe advocaat? Startersbanen.nl is dé website voor jong talent. Ons groeiende bestand bestaat inmiddels uit meer dan 40.000 starters. Maak een account aan op onze site en zoek in ons bestand naar een getalenteerde advocaat!

Ben je op zoek naar een baan als advocaat?

Heb jij een liefde en passie voor advocatuur? Ben jij bereid om je cliënten bij te staan in goede en slechte tijden? Start een glansrijke carrière via Startersbanen.nl. Meld je aan voor onze site en ga op zoek naar een vacature als advocaat!