• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Back-end developer

Het beroep back-end developer is net als het beroep front-end developer een onderdeel van het beroep web developer. Het wordt tegenwoordig steeds gebruikelijker dat de taken van de web developer verdeeld worden over deze twee functies.

Als back-end developer hou je je bezig met het ‘onzichtbare’ deel van een website. Je zorgt ervoor dat de website perfect werkt. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat de bezoekers van de website kunnen doorklikken, een account kunnen aanmaken of gebruik kunnen maken van de zoekfunctie. Om dit te bereiken gebruik je programmeertalen als PHP, Python of ASP.NET. Er wordt van je verwacht dat je hier al de nodige ervaring mee hebt.
Je werkt in een team met de front-end developer en andere collega’s die betrokken zijn bij de website. Je overlegt dan ook regelmatig en maakt een gezamenlijk plan. Ook stem je de website af op de behoefte van de bezoekers. Het is dus belangrijk dat je doelgroepgericht kunt denken.

Taken

– Je ontwerpt het ‘onzichtbare gedeelte van de website
– Je stemt de website aan de behoefte van de gebruikers aan
– Je zorgt dat de website perfect werkt
– Je maakt gebruik van een programmeertaal als PHP, Python of ASP.NET
– Je overlegt met je collega’s

Vereisten

– Je hebt een ICT- of informaticaopleiding afgerond.
– Je hebt ervaring met het gebruik van programmeertalen
– Je kunt doelgroepgericht denken
– Je bent communicatief vaardig
– Je kunt zowel zelfstandig werken in teamverband

Bent u als werkgever op zoek naar back-end developer?

Voor een back-end developer moet u bij Startersbanen.nl zijn. Onze website heeft een grote database met jong talent, waar ongetwijfeld een geschikte kandidaat voor uw organisatie tussen zit!

Ben je op zoek naar een baan als back-end developer?

Als jij op zoek bent naar een baan als back-end developer, dan ben je bij Startersbanen.nl aan het juiste adres! Meld je aan via onze website en plaats uw vacature op onze site.