• 010 218 41 03
Via Startersbanen.nl vindt u snel starters op MBO, HBO en WO niveau. Plaats nu uw vacature en vind snel de ideale young professional voor uw startersfunctie. Welkom, heeft u al een account? Klik dan hier om in te loggen. Heeft u nog geen account? Klik dan hier om een account aan te melden! Ben je starter? Klik dan hier!

Consultant

Een consultant is een professional die deskundig advies geeft op een bepaald gebied. Denk hierbij aan management, human resources, marketing, financiën, techniek of andere vakgebieden. Een consultant heeft een brede kennis van het onderwerp. Je hebt twee verschillende soorten consultants:
– Interne
– Externe
Intern is iemand die opereert binnen een organisatie en is beschikbaar om te worden geraadpleegd door verschillende afdelingen.
Extern is iemand die buiten een organisatie opereert en is dan op tijdelijke basis werkzaam voor een organisatie. Externe ben je bezig met meerdere klanten.
Het effect van een consultant is dat klanten toegang hebben tot diepere niveaus van expertise dan wat ze normaal gesproken in huis hebben.
Als starters kan het verstandig zijn om te starten als consultant detachering. Wanneer je gespecialiseerd bent in bedrijfskunde, is de functie junior business consultant de perfecte functie om je carrière mee beginnen.

Taken

De taken van een consultant zijn verschillend, maar dit zijn de 5 belangrijkste:
– Je zorgt voor naamsbekendheid en doet de acquisitie voor het bedrijf
– Je doet onderzoek naar organisaties
– Je lost problemen op en geeft advies
– Je zorgt ervoor dat het advies geïmplementeerd wordt
– Je ontwikkelt jezelf voortdurend

Vereisten

– Je moet overtuigingskracht hebben
– Je moet goede sociale vaardigheden hebben
– Je moet in staat zijn om grote groepen mensen te coachen
– Je moet conflicten oplossen
– Je moet snel kunnen schakelen
– Je bent ambitieus
– Je bent klantgericht en hebt commercieel inzicht

Bent u als werkgever op zoek naar een consultant?

Startersbanen.nl heeft de ideale oplossing voor iedere werkgever die opzoek is naar een consultant. De kandidaten van Startersbanen.nl voldoen aan uw criteria en daarnaast kunt u ook zoeken in een database van studenten die net zijn afgestudeerd. Heeft u interesse in een starter van Startersbanen.nl? Neem dan nu contact op met ons salesteam of vraag vrijblijvend de offerte aan.

Ben je op zoek naar een baan als consultant?

Als je dit gelezen hebt en denkt dat een baan als consultant iets voor jouw is. Bekijk de vacatures voor consultant dan nu op Startersbanen.nl.