• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Contentbeheerder

De functie contentbeheerder houdt in dat je eindverantwoordelijke bent voor de content die op de website van je werkgever wordt geplaatst. Met content worden teksten bedoeld als SEO teksten of persberichten. Deze teksten schrijf je over het algemeen niet zelf. Je controleert ze echter wel op de inhoud en kiest de juiste positie om ze te plaatsten. De teksten krijg je aangeleverd van je collega’s en derde partijen. Ook kan je zelf op zoek gaan naar leuke content. In veel gevallen zal je ook verantwoordelijk zijn voor de content die op social media wordt geplaatst. Houd er rekening mee dat de content interessant moet zijn voor eventuele klanten.

Naast dat je de teksten op inhoud controleert, controleer je ze ook op taal- en spelfouten. Het is dus van belang dat je de Nederlands taal volledig beheerst. Wanneer je bij een internationale organisatie werkt zal je ook de Engelse taal vloeiend moeten beheersen. Je zult regelmatig contact hebben met de leveranciers van de content, dus ook sociale en communicatieve vaardigheden zijn van belang.

Taken

– Je beheert de content die je krijgt aangeleverd en gaat zelf op zoek naar interessante content
– Je redigeert de content en controleert ze op inhoud
– Je plaatst content op de juiste plek op de website en social media
– Je hebt contact met de leveranciers van de content

Vereisten

– Je kunt omgaan met het websitebeheer en social media
– Je kunt doelgroepgericht denken
– Je bent sociaal en communicatief vaardig
– Je hebt een uitmuntende beheersing van de Nederlandse taal
– De Engelse taal beheersen is een pré

Bent u als werkgever op zoek naar een contentbeheerder?

Uw organisatie is op zoek naar een contentbeheerder? Dan bent u bij Startersbanen.nl bij het juiste adres. Maak een account aan en vind een geschikte contentbeheerder in onze ruime database!

Ben je op zoek naar een baan als contentbeheerder?

Op zoek naar een baan als contentbeheerder? Kijk op onze site en solliciteer naar een vacature als contentbeheerder!