• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Doktersassistente

De functie doktersassistent is een functie met veel afwisseling. Als doktersassistente heb je veel meer taken dan de dokter ondersteunen bij medische ingrepen. Eenvoudige handelingen, zoals bijvoorbeeld bloeddruk meten of bloedprikken doe je helemaal zelf. In principe doe je alle taken waar de dokter zelf geen tijd voor heeft. Je neemt de telefoon op en plant afspraken in met patiënten. Je ontvangt ze bij hun bezoek en je geeft ze uitleg over de medicijnen die ze moeten innemen. Ook zorg je er voor dat de administratie picobello is.
Wanneer je de functie doktersassistente vervult, betekent dit niet dat je vanzelfsprekend werkzaam bent in een ziekenhuis. Huisartsenposten, gezondheidscentra en verzorgingshuizen zijn enkele voorbeelden van faciliteiten waar je als doktersassistent werkzaam kan zijn.
Als doktersassistente ben je erg zelfstandig aan het werk. Ook heb je een grote verantwoordelijkheid. Het is van groot belang dat je goede uitleg geeft over de medicijnen, zodat de patiënten niet te veel of te weinig innemen.

Taken

– Je ondersteunt de dokter bij medische ingrepen
– Je voert eenvoudige medische ingrepen bij patiënten uit
– Je hebt contact met patiënten, vangt ze op bij hun bezoek en geeft ze uitleg over medicijnen
– Je zorgt ervoor dat de administratie op orde is
– Je bent verantwoordelijk voor de voorraad medicijnen
– Je stelt de patiënten op hun gemak

Vereisten

– Je hebt een medische opleiding afgerond
– Je bent sociaal en communicatief vaardig
– Je het een groot verantwoordelijkheidsgevoel
– Je bent stressbestendig en staat stevig in je schoenen
– Je bent nauwkeurig

Bent u als werkgever op zoek naar een doktersassistente?

Is uw organisatie op zoek naar een doktersassistente waarop u blind kunt vertrouwen? Wellicht vindt u die op onze site. Maak een account aan op Startersbanen.nl en vind de juiste doktersassistent!

Ben je op zoek naar een baan als doktersassistente?

Is de functie doktersassistente de ideale functie voor jou? Maak een account aan op Startersbanen.nl en solliciteer op een vacature als doktersassistente!