• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

E-Recruiter

De functie E-recruiter is een functie waarbij mensenkennis van groot belang is. De hoofdtaken van een E-recruiter komen grotendeels overeen met de hoofdtaken van een standaard recruiter. Je hoofddoel is om op zoek te gaan naar de juiste persoon voor je werkgever of opdrachtgever. Je gaat op zoek naar nieuw talent en onderzoekt hoe je ze moet benaderen. Het feit dat je al deze werkzaamheden via internet doet, onderscheidt de functie E-recruiter, van de functie recruiter.

Je doet onderzoek naar hoe je de doelgroep kunt bereiken aan de hand van de website van je werkgever. Daarbij gaat het er dus om dat de site er aantrekkelijk uitziet. Hierover geef je advies aan de webmaster. Je werkt dus ook in teamverband.

Zelf schrijf je content voor de website zoals SEO teksten die wederom aantrekkelijk zijn voor je doelgroep. Deze teksten zijn voornamelijk vacatureteksten. Doelgroepgericht kunnen denken is een absolute vereiste bij deze functie.
Uiteindelijk heb je contact met sollicitanten via de mail, telefonische, Skype of andere online communicatiemedia. Je beoordeelt of ze geschikt zijn voor een de functie. In overleg met je team en je werkgever of opdrachtgever bepaal je uiteindelijk of de kandidaat geschikt is voor de functie.

Taken

– Je bepaalt je doelgroep en onderzoekt hoe je deze doelgroep het best kunt benaderen
– Je bespreekt met je werkgever of opdrachtgever wat hun vacature inhoudt en wat de vereisten zijn
– Je schrijft wervende SEO teksten
– Je hebt contact met potentiële kandidaten en beoordeelt hun geschiktheid met je team

Vereisten

– Je kunt doelgroepgericht denken
– Je bent sociaal en communicatief vaardig
– Je kunt wervend schrijven, bijvoorbeeld aan de hand van de AIDA-formule
– Je hebt mensenkennis en een sterk analytisch vermogen

Bent u als werkgever op zoek naar E-recruiter?

Zoekt u een E-recruiter? Startersbanen.nl is op de oplossing. Bekijk de mogelijkheden van onze site, meld uw bedrijf aan en plaats een vacature!

Ben je op zoek naar een baan als E-recruiter?

Ben jij in staat om de juiste personen binnen via het internet? Maak dan een account aan op Startersbanen.nl, solliciteer op een vacature en begin je carrière als E-recruiter!