• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Elektrotechnicus

Stel je voor, de stoplichten vallen uit op een druk kruispunt. Levensgevaarlijk natuurlijk! Gelukkig is de elektrotechnicus onderweg en is het probleem snel verholpen.
Elektrotechnicus is een veelzijdig beroep, want alles wat werkt op elektriciteit is elektrotechniek. Elektrotechniek is dan ook een dynamische business die zich blijft ontwikkelen. Er zijn dan ook veel verschillende banen die gebaseerd zijn op dit vakgebied. Dit zijn bijvoorbeeld liftmonteurs, elektromonteurs, service engineers enzovoort.
Wat je functie als elektrotechnicus is, is volledig afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt. Ook op welk niveau je de opleiding elektrotechniek hebt gevolgd is van toepassing op je werkzaamheden. Als MBO’er zal je veel met praktijk bezig zijn, terwijl je als HBO’er of WO’er meer met theorie, onderzoek of het aansturen van mensen bezig zal zijn.

Taken

– Het ontwerpen en bouwen van elektrische apparaten
– Het onderhouden van elektrische apparaten
– Het verhelpen van storingen voor je werkgever of klanten
– Je maakt installatietekeningen
– Je stuurt andere elektrotechnici eventueel aan
– Je bereidt het werk voor

Vereisten

– Je hebt een relevante opleiding afgerond
– Je hebt technisch inzicht
– Je waarborgt veiligheid
– Je kunt goed met je handen werken
– Je bent een ambitieus persoon
– Je kunt erg nauwkeurig werken
– Je kun zowel zelfstandig als in een team werken
– Je beschikt over een geldig VGA
– In bezit zijn van een rijbewijs is een pré

Bent u als werkgever op zoek naar een elektrotechnicus?

Uw bedrijf heeft een vacature die gebaseerd is op elektrotechniek? Wij kunnen u helpen bij uw zoektocht naar de juiste persoon! Maak nu een account aan op Startersbanen.nl.

Ben je op zoek naar een baan als elektrotechnicus?

Heb jij verstand van elektrotechniek? En ben jij op zoek naar een mooie baan om je carrière mee te starten? Startersbanen.nl helpt jou op weg! Maak een gratis account aan en solliciteer op een van de elektrotechnische vacatures op onze site.