• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Financieel adviseur

Wanneer iemand geen financiële studie heeft gedaan is het soms moeilijk voor diegene zijn financiën op orde te houden. Jij als financieel adviseur gaat ze daarbij helpen.

Als financieel adviseur kan je intern werkzaam zijn bij een organisatie, maar je kunt ook worden ingezet om klanten te helpen. Je taken komen echter grotendeels op hetzelfde neer. Je geeft financieel advies op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Jij hebt hier al ervaring mee, omdat je een relevante studie hebt afgerond. Ook heb je al enkele werkervaring, bijvoorbeeld door de stage(s) die je tijdens je studie hebt gelopen.

De eerste stap naar een succesvol advies is een gesprek met je klant. Aan de hand hiervan schets je de situatie. Je onderzoekt de situatie en komt uiteindelijk met een advies.

Naast het advies dat je je klanten geeft, help je ze ook door contact op te nemen met betrokken partijen. Denk hierbij aan de notaris, taxateur, projectwikkelaar, makelaar enzovoort. Dit is per klant verschillend. Wanneer je alleen advies geeft aan de organisatie waar je voor werkt, zal je met sommige partijen nooit te maken krijgen.

Taken

– Je houdt een intakegesprek met je klant
– Je adviseert je klanten of werkgever op financieel gebied
– In je advies behandel je het strategisch, tactisch en operationeel niveau
– Je neemt contact op met betrokken partijen

Vereisten

– Je hebt een financiële opleiding afgerond
– Je hebt al enige werkervaring op financieel gebied
– Je bent een goede adviseur
– Je bent klantvriendelijk
– Je bent sociaal en communicatief vaardig
– In het bezit zijn van een rijbewijs zal in sommige gevallen benodigd zijn

Bent u als werkgever op zoek naar financieel adviseur?

Op zoek naar een financieel adviseur voor uw organisatie? Startersbanen.nl is voor u de oplossing. Plaats een vacature op onze site en vind een geschikte kandidaat!

Ben je op zoek naar een baan als financieel adviseur?

Heb jij financieel inzicht en wil je graag mensen helpen? Bekijk de vacatures op onze site en solliciteer op een vacature als financieel adviseur!