• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Front-end developer

Front-end developer is een functie waar steeds meer vraag naar is. Front-end developer is net als back-end developer een onderdeel van de functie web developer. Het is een trend dat werkgevers de functie web developer steeds vaker onderverdelen in de eerder genoemde functies.

Uiteraard is er een verschil tussen front-end developer en back-end developer. Als front-end developer houd je je voornamelijk bezig met de opmaak van een website. Je maakt bijvoorbeeld templates en bepaalt welke content er op de website geplaatst moet worden. Dit geldt voor zowel de standaard website als de mobiele website, die bedoeld is voor telefoons en tablets. Het scherm van deze apparaten is kleiner en daardoor is de standaard website lastig te gebruiken.

Als front-end developer werk je vrijwel altijd in een team. Je overlegt met de back-end developer en andere collega’s die zich bezig houden met de website. Mogelijk heb je ook contact met de gebruikers van de website, om hun behoeften te peilen. Vanzelfsprekend speel je hier zo veel mogelijk op in.

Taken

– Je maakt ontwerpen voor het uiterlijk van de website
– Je maakt ontwerpen voor een eventuele mobiele website
– Je overlegt regelmatig met je collega’s die zich ook bezig houden met de website
– Je vraagt de gebruikers van de website naar hun behoeften en speelt hier op in

Vereisten

– Je hebt een opleiding afgerond op het gebied van ICT
– Je hebt ervaring met programmeertalen als Javascript, HTML en CSS
– Je bent sociaal en communicatief vaardig
– Je bent creatief
– Je kunt in teamverband werken
– Je kunt doelgroepgericht denken

Bent u als werkgever op zoek naar front-end developer?

Als u op zoek bent naar een front-end developer bent u bij Startersbanen.nl aan het juiste adres. Maak een account aan op onze site, plaats een vacature en voor u het weet heeft u de juiste persoon gevonden!

Ben je op zoek naar een baan als front-end developer?

Is de functie front-end developer iets voor jou? Bewijs het maar! Solliciteer op een vacature front-end developer op Startersbanen.nl