• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Incassomedewerker

Als incassomedewerker zal je de debiteuren, vooral telefonisch, benaderen om hun betalingsachterstand te voldoen aan de crediteuren. De debiteuren kunnen zowel consumenten als bedrijven betreffen. Behalve het op de hoogte brengen van de betalingsachterstand van de debiteuren, kan er ook geadviseerd worden wat betreft de beste oplossing om de betalingen te voldoen.
Een incassomedewerker kan bijvoorbeeld werkzaam zijn bij kredietinstellingen of gerechtsdeurwaarders, maar ook vele grote bedrijven die veel met particulieren werken, hebben vaak eigen incasso medewerkers in dienst.

Taken incassomedewerker

– Het telefonisch contact opnemen met debiteuren
– Het adviseren wat betreft betalingsprocedures
– Het doorverwijzen van de klanten naar de juiste instellingen
– Het treffen van de juiste maatregelen in het geval van wanbetalingen
– Op de hoogte blijven van de huidige wet- en regelgeving

Vereisten incassomedewerker

– Je hebt een Mbo-diploma met een economische/juridische studierichting
– Je bent op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving
– Je hebt een commerciele instelling
– Je hebt ervaring met geautomatiseerde incassosystemen
– Je bent klantgericht
– Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
– Je bent communicatief vaardig
– Je hebt overtuigingskracht
– Je staat stevig in je schoenen
– Je bent geduldig

Kunt u als werkgever wel een incassomedewerker gebruiken?

Heeft uw bedrijf wat extra ondersteuning nodig op het gebied van incassowerkzaamheden? Dan is Startersbanen.nl misschien wel de oplossing voor u. U kunt hier namelijk geheel kosteloos een vacature plaatsen en u heeft de mogelijkheid om in de database te zoeken op factoren als studierichting, werkervaring enzovoort. Op die manier kan u als bedrijf eenvoudig een weloverwogen keuze maken.

Ben je op zoek naar een baan als incassomedewerker?

Ben jij communicatief vaardig, commercieel ingesteld en ben jij in het bezit van een Mbo-diploma met een economische/juridische studierichting? Dan past een baan als incassomedewerker absoluut bij jou. Maak nu een account aan op Startersbanen.nl en bekijk de mogelijkheden.