• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Maatschappelijk werker

Bij sommige mensen komt het geluk niet aanwaaien. Deze mensen hebben hulp nodig. Jouw hulp! Maatschappelijk werker is een nobel beroep, waarmee je mensen echt kan helpen. Als maatschappelijk werker help je mensen met zowel hun materiële als psychosociale problemen. Dit zijn bijvoorbeeld vluchtelingen, drank- of drugsverslaafden, slachtoffers van huiselijk geweld, alleenstaande ouders enzovoort. Jij helpt deze mensen mentaal door met ze te praten over hun problemen. Ook probeer je ze materieel te helpen, door ze bijvoorbeeld te adviseren met hun geldproblemen of ze aan een baan te helpen. Ook houd je als het ware een logboek bij met de ontwikkelingen die je cliënt ondergaat. Bij dit beroep krijg je ongetwijfeld te maken met aangrijpende verhalen, je moet dus sterk in je schoenen staan.

Taken

– Je steunt de cliënt mentaal, door middel van gesprekken
– Je steunt de cliënt bij zijn materiële problemen, door middel van advies
– Je onderzoekt hoe de problemen van je cliënt tot stand zijn gekomen
– Je bemiddelt tussen je cliënt en eventuele instanties waarmee hij of zij te maken heeft
– Je houdt de ontwikkelingen van je cliënt bij en rapporteert deze

Vereisten

– Je hebt minimaal een MBO-diploma
– Je staat stevig in je schoenen en je bent niet snel uit het veld geslagen
– Je bent sociaal vaardig
– Je denkt oplosgericht
– Je hebt een sterk inlevingsvermogen
– Je hebt geduld met lastige cliënten
– Je kunt zelfstandig werken

Bent u als werkgever op zoek naar een maatschappelijk werker?

Bent u op zoek naar een maatschappelijk werker? Wellicht hebben wij de juiste persoon voor u. Maak nu een account aan op Startersbanen.nl en plaats een vacature!

Ben je op zoek naar een baan als maatschappelijk werker?

Help jij graag mensen? En wil jij een steentje bijdragen aan de maatschappij? Dan is het beroep maatschappelijk werker vast iets voor jou. Maak een account aan op Statersbanen.nl en ga op zoek naar een vacature als maatschappelijk werker!