• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Marktonderzoeker

Als marktonderzoeker doe jij constant onderzoek naar zaken als de laatste trends, het imago van het bedrijf, de klanttevredenheid of nieuwe productmogelijkheden bijvoorbeeld. Dit kan zowel voor het eigen bedrijf zijn waarin je actief bent, maar dit kan ook voor externe opdrachtgevers zijn. In het laatste geval zal je actief zijn bij bijvoorbeeld een marktonderzoeksbureau of een reclamebureau. Het is hierbij van essentieel belang dat je goed de informatiebehoeften/het doel van de opdrachtgever in kaart kunt brengen, zodat je op basis daarvan een verantwoorde keuze voor een bepaalde onderzoekstechniek kan nemen.

Taken

– Het verzamelen van de juiste gegevens
– Het analyseren en verwerken van de gegevens
– Het trekken van conclusies uit de gegevens
– Het rapporteren van de bevindingen
– Het doen van aanbevelingen
– Het voorspellen van de kosten en de tijdsduur van het uit te voeren onderzoek
– Het kiezen van bepaalde onderzoeksmethoden/technieken

Vereisten

– Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding
– Je hebt een sterk analytisch vermogen
– Je bent nieuwsgierig/leergierig
– Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
– Je bent commercieel ingesteld
– Je bent gestructureerd
– Je hebt een groot inlevingsvermogen
– Je bent klantgericht
– Je bent zelfstandig/je weet van aanpakken

Kan u als werkgever wel een marktonderzoeker gebruiken?

Heeft uw bedrijf wat zaken die nodig onderzocht moeten worden of is er gewoon behoefte aan wat ondersteuning om marketinggebied? Dan is Startersbanen.nl misschien wel de oplossing voor u. U kunt hier namelijk geheel kostenloos een vacature plaatsen om ambitieuze starters te vinden, waarbij u kandidaten kan uitnodigen, maar kandidaten ook zelf op u kunnen solliciteren.

Ben je op zoek naar een baan als marktonderzoeker?

Zie jij jezelf als pro-actieve student met een kritische blik? Maak dan nu een account aan op Startersbanen.nl en solliciteer op een van de vacatures voor marktonderzoeker