• 010 218 41 03
Via Startersbanen.nl vindt u snel starters op MBO, HBO en WO niveau. Plaats nu uw vacature en vind snel de ideale young professional voor uw startersfunctie. Welkom, heeft u al een account? Klik dan hier om in te loggen. Heeft u nog geen account? Klik dan hier om een account aan te melden! Ben je starter? Klik dan hier!

Online marketeer

Als online marketeer binnen een bedrijf ben jij de persoon die verantwoordelijk is voor alle activiteiten die kunnen zorgen voor meer aandacht voor het bedrijf en zijn producten. Als online marketeer ben je constant bezig met het optimaliseren van sites, campagnes en andere online activiteiten, om zo meer bezoekers naar de site te krijgen en een hogere conversie uit deze bezoekers te halen. Online marketing is een breed vakgebied, je kunt je dus bezig houden met verschillende activiteiten of specifiek gericht zijn op één onderdeel van online marketing.

Vereisten online marketeer

Als online marketeer is het belangrijk dat je veel kennis hebt van verschillende aspecten van online marketing of dat je jezelf specialiseert in één onderdeel. De meest voorkomende elementen binnen online marketing zijn search engine optimization (SEO), search engine advertising (SEA), social media optimization (SMO) en social media advertising (SMA). Daarnaast is het vaak belangrijk dat je kennis hebt van google analytics.

Taken online marketeer

Onlinemarketing is een breed vakgebied, het is lastig om een vast takenpakket te benoemen, omdat er ook veel gespecialiseerde functies zijn. Er zijn er echter een aantal taken die veelvoorkomend zijn bij allround online marketeers zoals; SEO, zodat het bedrijf te vinden is in zoekmachines zoals google, SEA zodat mensen je ook kunnen vinden in de zoekmachines door hiervoor te betalen. Bij SEA is het echter wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de advertenties dusdanig optimaliseert dat je er zo weinig mogelijk voor betaald met een zo hoog mogelijk resultaat. Naast zoekmachine marketing is social media marketing ook vaak belangrijk en hier je als online marketeer dan vaak dan ook veel tijd aan kwijt. Het doen van SMO om met behulp van sociale media zoveel mogelijk contact te hebben met je klanten en op die manier meer verkopen te genereren is zeer belangrijk voor veel bedrijven. Het doen van SMA om te adverteren via sociale media en op die manier meer klanten te genereren is ook een belangrijke bezigheid voor een online marketeer.

Bent u als werkgever op zoek naar een online marketeer?

Startersbanen.nl heeft de ideale oplossing voor iedere werkgever die opzoek is naar een online marketeer. De kandidaten van Startersbanen.nl voldoen aan uw criteria en daarnaast kunt u ook zoeken in een database van studenten die net zijn afgestudeerd. Heeft u interesse in een starter van Startersbanen.nl? Neem dan nu contact op met ons salesteam of vraag vrijblijvend de offerte aan.

Ben je op zoek naar een baan als online marketeer?

Als je dit gelezen hebt en denkt dat een baan als online marketeer iets voor jou is. Bekijk de vacatures voor online marketeer dan nu op Startersbanen.nl.