• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Processpecialist

De functie processpecialist kan niet worden gekoppeld worde aan een specifiek branche. De functie komt namelijk in alle branches voor. De processpecialist heeft als doel om ervoor te zorgen dat een bepaald proces van een organisatie vlekkeloos verloopt. Vanzelfsprekend is hij gespecialiseerd in het proces dat plaatsvindt in de desbetreffende organisatie.

Als processpecialist kan je in vaste dienst zijn bij een organisatie. In dat geval functioneer je als een soort projectmanager. Je analyseert het proces en denkt na over mogelijke verbeteringen. Aan de hand daarvan maak je een plan van aanpak. Je overlegt met je collega’s en vraagt hun mening over het plan. Wanneer er positief wordt gereageerd ga je de plannen doorvoeren. Je zorgt ervoor dat al je collega’s op de hoogte zijn van het vernieuwde proces en begeleidt ze hierbij. Hiermee zijn jouw werkzaamheden niet voltooid, want er is altijd ruimte voor verbetering. De branche waarin je werkt staat immers ook niet stil. Zolang je werkzaam bent bij de organisatie zal je het proces blijven analyseren en verbeteren.

Het is ook mogelijk om ingehuurd te worden door een organisatie, bijvoorbeeld wanneer je ZZP’er bent. In dit geval komt je functie meer overeen met de functie consultant. Je zult je minimaal bezig houden met leiding geven en meer met advies. Ook zal je slechts tijdelijk bij een proces werkzaam zijn, bijvoorbeeld doordat het proces op een vooraf bepaalde datum beëindigd wordt.

Taken

– Je analyseert het proces
– Je geeft advies aan de organisatie aan de hand van een plan van aanpak
– Je presenteert het plan aan de medewerkers om draagvlak te creëren
– Je introduceert het nieuwe proces en zorgt dat iedereen op de hoogte is van het proces en zijn taken

Vereisten

– Je bent gespecialiseerd in de branche van het proces
– Je bent een goede adviseur
– Je hebt leidinggevende capaciteiten
– Je bent communicatief vaardig

Bent u als werkgever op zoek naar processpecialist?

Op Startersbanen.nl vindt u ongetwijfeld de persoon die het proces vlekkeloos laat verlopen. Wanneer u zich aanmeldt voor onze website kunt u een vacature plaatsen en een groot aantal starters en young professionals persoonlijk benaderen!

Ben je op zoek naar een baan als processpecialist?

Maak een gratis account aan op startersbanen.nl, bekijk onze vacatures en solliciteer op een baan als processpecialist!