• 010 218 41 03
Via Startersbanen.nl vindt u snel starters op MBO, HBO en WO niveau. Plaats nu uw vacature en vind snel de ideale young professional voor uw startersfunctie. Welkom, heeft u al een account? Klik dan hier om in te loggen. Heeft u nog geen account? Klik dan hier om een account aan te melden! Ben je starter? Klik dan hier!

Recruiter

De recruiter is een functie die meestal valt onder de afdeling personeelszaken of humanresourcemanagement (HRM) en veel voorkomt bij grotere organisaties. Een organisatie zal doorgaans personeel eerst zelf proberen te werven en selecteren, zonder een derde partij, al dan niet met behulp van externe adviseurs. Degene die deze specialistische taak uitvoert, wordt vaak recruiter genoemd. Vaker wordt deze functie uitgevoerd als onderdeel van het brede takenpakket van een medewerker personeelszaken. Tegenwoordig gaat het recruiten vaak online. Hierdoor is de functie e-recruiter ontstaan.

Vereisten van een Recruiter

– Inlevingsvermogen
– Je moet je kunnen inleven in het bedrijf en de functie
– Je moet weten naar wie je opzoek bent
– Je bent communicatief sterk zijn
– Je bent stressbestendig
– Je bent goed in plannen

Taken van een recruiter

De hoofdtaken van een recruiter zijn:

– Werving van nieuwe medewerkers
– Advertenties plaatsen
– CV’s van potentiele kandidaten bekijken
– Benaderen van potentiele kandidaten
– De juiste kandidaat selecteren
– De juiste kandidaat aannemen
– Arbeidscontract tekenen

Een recruiter zorgt voor de werving en selectie van mogelijke kandidaten die solliciteren op een functie. Dit kan voor een stage, vaste baan of tijdelijk werk zijn. Het is belangrijk dat de kandidaat in lijn staat met de strategie en doelstellingen van de organisatie of onderneming. Officieel is het onderdeel van het personeelsbeleid, maar er zijn bedrijven die hier een recruiter voor in dienst nemen. Een goed werving en selectieproces is strategisch belangrijk voor een onderneming om concurrentie voor te blijven. Het heeft direct impact op de bedrijfsresultaten en is daarom belangrijk.

Bent u als werkgever op zoek naar een recruiter?

Startersbanen.nl heeft de ideale oplossing voor iedere werkgever die opzoek is naar een recruiter. De kandidaten van Startersbanen.nl voldoen aan uw criteria en daarnaast kunt u ook zoeken in een database van studenten die net zijn afgestudeerd. Heeft u interesse in een starter van Startersbanen.nl? Neem dan nu contact op met ons salesteam of vraag vrijblijvend de offerte aan.

Ben je op zoek naar een baan als recruiter?

Als je dit gelezen hebt en denkt dat een baan als recruiter iets voor jou is. Bekijk de vacatures voor recruiter dan nu op Startersbanen.nl.