• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Research analist

Research analist, ook wel chemisch research analist genoemd, is een functie die veel overeenkomsten kent met de functie laborant. Als research analist bereid jij onderzoeken voor en maak je een planning. Deze onderzoeken stel je op aan de hand van vraagstukken van je leidinggevende of van klanten. Je zal zowel in een laboratorium als in een kantoor werkzaam zijn, omdat je de uitslagen van het onderzoek verwerkt en er verslagen over schrijft.

Wanneer je solliciteert op de functie research analist, wordt er meestal van je verwacht dat je een scheikundige hbo- of wo-opleiding hebt afgerond. Ook heb je kans dat er gevraagd wordt naar je specialisatie, omdat deze moet aansluiten op die van het bedrijf waar je solliciteert. Er bestaan vier verschillende specialisaties.

Klinisch analist, waarbij je voornamelijk bezig bent met medisch onderzoek, zoals de reactie van medicijnen op je patiënten.

Als chemisch analist doe je onderzoek naar het effect chemische producten die jouw werkgever of je klanten produceren.

De farmaceutische analist test nieuwe medicijnen aan de hand van proeven.

Analisten die onderzoek doen naar het verbeteren van het milieu noemen we milieuanalisten. Denk hierbij aan vraagstukken als het reinigen van vervuild slootwater.

Uiteraard is het mogelijk om je in meerdere specialisaties te specialiseren. Hier zal je alleen maar voordeel aan hebben. Regelmatig verschijnen er vacatures waarvoor je meerder specialisaties moet hebben, zoals klinisch farmaceutisch analist.

Taken

– Je stelt onderzoeken op aan de hand van het vraagstuk van je opdrachtgever
– Je voert het onderzoek uit, zelfstandig of in een team
– Je zorgt ervoor dat de administratie van het onderzoek picobello is

Vereisten

– Je hebt een scheikundige opleiding afgerond, minimaal hbo
– Je hebt sterk analytisch vermogen
– Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken
– Je kunt gestructureerd werken

Bent u als werkgever op zoek naar een research analist?

Heeft uw laboratorium extra handen nodig? Dan bent u bij Startersbanen.nl aan het juiste adres! Wij hebben een grote database met starters en young professionals. Maak een account aan op onze site voor u het weet, heeft u uw nieuwe research analist gevonden!

Ben je op zoek naar een baan als research analist?

Is de functie research analist iets voor jou? Zoek dan tussen de vacatures op Startersbanen.nl en solliciteer op een functie als research analist!