• 010 218 41 03
Welkom bezoeker, heb je al een profiel op startersbanen.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Verkoopadviseur

Commercieel inzicht en klantvriendelijkheid. Dat zijn de kerncompetenties van een goede verkoopadviseur. Je hoofddoel is uiteraard om een product te verkopen. Het gaat over het algemeen om producten die voor langere tijd gebruikt worden, zoals auto’s. Dit zijn grote en dure aankopen. Daarom is het belangrijk dat je de klant met respect behandelt en een product adviseert dat zo nauwkeurig mogelijk aan zijn behoeften voldoet.
Als verkoopadviseur zorg je ervoor dat de showroom van de winkel er verzorgd en uitnodigend uitziet. Je onderhoudt klantrelaties en probeert nieuwe klanten te werven. Na jouw verhaal heeft de klant een volledig beeld van het product dat hij mogelijk wil gaan kopen. Je onderhandelt over de prijs en uiteindelijk verkoop je het product.
Zelfstandigheid is een vereiste van deze functie, omdat je er alleen voor staat wanneer je de producten verkoopt. Ook kunnen klanten specifiek naar jou vragen. Je hebt dus je eigen klantennetwerk binnen de organisatie.

Taken

– Je adviseert je klanten over hun aankoop en voorziet ze van alle informatie die ze nodig hebben
– Je probeert nieuwe klanten te werven en onderhoudt je klantrelaties met ze
– Je zorgt er voor dat de showroom er uitnodigend uitziet
– Je onderhandelt over de prijs van het product en verkoopt het product

Vereisten

– Je bent zeer klantvriendelijk
– Je hebt commercieel inzicht
– Je kunt goed adviseren
– Je kunt goed onderhandelen
– Je hebt verstand van de producten die je verkoopt

Bent u als werkgever op zoek naar een verkoopadviseur?

Heeft u iemand nodig die uw klanten met een nieuwe aankoop en een tevreden stemming de deur uit laat lopen? Dan bent u bij Startersbanen.nl aan het juiste adres. Plaats een vacature als verkoopadviseur en vindt de juiste persoon voor uw organisatie!

Ben je op zoek naar een baan als verkoopadviseur?

Herken jij jezelf in de bovenstaande beschrijving? Maak dan een account aan op Startersbanen.nl en solliciteer op een vacature als verkoopadviseur!